Nissan krimpt om te overleven, sluit fabriek in Spanje

Nissan plans problems europe

Nissan heeft vandaag haar gameplan voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Daarin geen stoere taal, wel een nederige koers. Zo trekt het zich terug uit verschillende markten, sluit het haar fabriek in Barcelona en wil het haar productie terugschroeven met 20%. De toekomst voor Nissan is kleiner, niet groter.

Gisteren bracht de Renault-Nissan-alliantie een statement naar buiten waarin het uitlegde hoe het zich de komende jaren zou positioneren. Daarbij krijgt Renault een leidende rol in Europa en Zuid-Amerika, terwijl Nissan zich zal gaan focussen op Noord-Amerika en Azië. Vandaag laat Nissan nog wat meer in haar kaarten kijken. Want het Japanse merk zal de komende jaren een ingrijpend plan uitrollen.

Inkrimpen

Om meteen met de deur in huis te vallen: Nissan wil de komende jaren een kleinere autoproducent worden. Jep, dat las je goed. De komende jaren wil het haar jaarlijkse productie reduceren met 20% - tot nog steeds 5.4 miljoen auto's per jaar - en een 14-tal modellen wereldwijd termineren. Grote slachtoffers in dat verhaal zijn de fabrieken in Barcelona (Spanje) en Purwakarta (Indonesië). Die zullen namelijk gesloten worden. Alleen in Barcelona al goed voor een verlies van zowat 3.000 banen.

Nissan plans problems europe

Daar stoppen de plannen niet, want in één adem heeft Nissan eveneens besloten om zich terug te trekken uit Zuid-Korea én dochterbedrijf Datsun te termineren in Rusland. Kortom, zoals eerder besproken in het alliantie-gesprekje met Renault zal Nissan zich gaan focussen op Japan, China en Noord-Amerika.

Toch 12 nieuwigheden

Zonder twijfel zal Nissan de komende 3 jaar haar handen vol hebben met haar nieuwe koers. Al wil dat niet zeggen dat er geen ruimte is voor progressie. De komende 18 maanden zal het merk maar liefst 12 nieuwe (of opgefriste) modellen lanceren. Met een focus op auto's in het C- en D-segment, elektrificatie én sportwagens. Anders gezegd; de Qashqai, Juke, Leaf én GT-R zijn de komende jaren nog even veilig.

Nissan plans problems europe

Tegen 2023 hoopt het merk trouwens dat zowat 1 op de 5 auto's die het wereldwijd verkoopt een vorm van elektrificatie aan boord hebben. Volgens Nissan zorgt dit nieuwe plan er voor dat het merk terug rustig kan groeien in plaats van explosief markten over te nemen. Het merk wil terug gaan focussen op kwaliteit en niet kwantiteit. Nu kan enkel nog de toekomst uitwijzen of ze hiermee de juiste beslissing hebben genomen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws