RIP Lexus IS: volgende generatie komt niet meer naar ons

Lexus IS 2020 Europa

Lexus heeft nog maar net een teaser van de volgende IS de wereld ingestuurd, of de Japanners laten weten dat die niet meer naar ons komt. De teruglopende vraag naar sedans in het D-segment en het overwicht van SUV’s doen deze vierde generatie IS de das om.

De [vierde generatie(https://autofans.be/nieuws/teaser/45781-lexus-plaagt-met-nieuwe-generatie) van de Lexus IS wordt op 9 juni voorgesteld en in 40 landen wereldwijd verkocht. Thuisland Japan hoort daar uiteraard bij, net als de Verenigde Staten en enkele andere landen in Azië. Het Oude Continent hoort daar niet meer bij, zo blijkt nu. Voor het eerst sinds 1999 wordt de Japanse zakensedan niet meer bij ons verkocht.

In Europa wil Lexus immers de focus leggen op SUV’s, een segment dat ook voor de Japanners in volle groei is. Vorig jaar was immers vier op de vijf verkochte Lexus-modellen een SUV. Wie toch een Lexus-sedan wil, kan terecht bij de ES. Vorig jaar verkocht Lexus van zijn nieuwkomer bij ons dubbel zoveel exemplaren als van de IS, die weliswaar al een dagje ouder wordt.

De markt voor de klassieke sedans in Europa is al enkele jaren op zijn retour. Behalve enkele gevestigde waarden die sterk staan in de leasingmarkt - we kijken bijvoorbeeld naar de Duitse drie - zien andere merken hun verkoopvolumes terugvallen. De Peugeot 508 stapte daarom bijvoorbeeld over op coupélooks, de Volkswagen Passat doet dat eveneens met de Arteon, terwijl modellen als de Renault Talisman en Ford Mondeo naar het einde van hun carrière gaan.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jean Feyaerts 20:42
afbeelding van Jean Feyaerts

Rij mijn derde Lexus nu en zijn prachtige betrouwvolle wagens maar na verdwijnen van de GS en nu de IS blijven enkel de SUV nog over .Heb de indruk de Lexus zich stilaan aan het terug trekken is op de Europese markt. Voor een sportieve sedan zal ik ergens anders moeten schoppen met spijt in het hart .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws