Seat schuift opgefriste Ateca naar voren

Seat Ateca facelift Teaser

Binnen exact een week zal Seat het doek halen van haar opgefriste Ateca. Geen kleinigheidje voor het Spaanse merk, want de Ateca is op vier jaar tijd uitgegroeid tot een absolute verkoopstopper voor Seat. Wat de Spanjaarden in petto hebben?

Het brood dat op de plank komt bij Seat? Dat heeft het voor een groot deel te danken aan de Ateca. Want de compacte SUV is vier jaar na zijn introductie een ware verkoopstopper gebleken naast de Leon en Arona. Met meer dan 300.000 geproduceerde exemplaren is het nu echter tijd voor een grondige update. Die komt er aan op 15 juni. Binnen exact één week dus, voor de gediplomeerde tijdkundigen onder ons.

Plug-in?

Exacte details over die facelift geeft Seat nog niet, al schermt het Spaanse merk wel met baldadige uitspraken. Zo maakt Seat gewag van een aantrekkelijker koetswerkdesing, een opgefrist interieur, meer connectiviteit, meer comfort, meer veiligheid,... kortom: meer. Al is er ook plaats voor betere prestaties en efficiëntere motoren. Het gaat dan over zowel benzine- als dieselmotoren.

Seat Ateca facelift Teaser

Een plug-invariant van de Ateca? Daar blijft het opvallend stil over. Al is het niet ondenkbaar dat Seat die versie zal introduceren bij submerk Cupra. Daar kan je de nieuwe Leon krijgen als plug-in, waardoor de Cupra Ateca wel eens kan volgen. De facelift van die versie, die staat ook nog deze maand gepland. Waardoor we niet al te lang hoeven te wachten op een antwoord.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws