Seat MÓ eScooter 125: kekke mobiliteitsoplossing

Seat Mo escooter 125 info

Vorig jaar maakte het Spaanse Seat duidelijk dat het zich zou gaan focussen op meer dan auto's. Na de elektrische step van Seat is er nu de elektrische scooter. En stiekem... vinden we die eScooter best vet.

Seat heeft zichzelf binnen de Volkswangen Group de taak opgespeld om zich te profileren als hét mobiliteitsmerk. Mobiliteit, in die zin dat het meer dan enkel klassieke auto's wil verkopen. Nee, ook steps en scooters horen bij onze mobiliteitsoplossingen. Die groepeert Seat nu onder de SEAT MÓ-noemer en ziet meteen een nieuw vlaggenschip verschijnen, de eScooter 125.

125 km range

Die elektrische scooter weet met een beperkte accu een indrukwekkende range te behalen. Zo is de accu van 5.5 kWh goed voor een theoretisch range van 125 kilometer. Om je een idee te geven: zelfs kleinere elektrische auto's zoals de Renault Zoe hebben bijna het viervoud aan batterij nodig om dezelfde afstand af te kunnen leggen. Toegegeven, in ruil krijg je dan wel een auto waarin je droog zit.

Seat Mo escooter 125 info

Toch lijkt deze eScooter 125 een nuttig transportmiddel voor gezinnen die de tweede wagen op de oprit nog amper gebruiken. Met zijn elektromotor op de achteras van 12 pk (240 Nm) tikt deze scooter trouwens in amper 3.8 seconden de 1̶0̶0̶ 50 km per uur aan. Waardoor deze elektrische scooter vergelijkbaar is met een 125cc exemplaar met verbrandingsmotor. Met zijn gelimiteerde top van 100 km/u kan je met deze eScooter 125 echter niet de autosnelweg op. Al lijkt dat ook niet meteen de plaats waar je wilt rijden met zo'n scooter.

Spaanse roots

Seat vindt hier trouwens het warm water niet opnieuw uit. Want ook Peugeot biedt een elektrische scooter aan. Daarnaast zijn er ook merken zoals Niu, Lifan en Silence op de markt. Die laatste is trouwens niet toevallig genoemd, want deze elektrische scooter van Seat is uiteraard niet zelf in huis ontwikkeld. Nee, Seat neemt de Silence S01 en kleeft er haar eigen badges op. Nu goed, een Seat Leon is stiekem ook een Volkswagen Golf... en daar is op zich niets mis mee.

Seat Mo escooter 125 info

Rest tenslotte nog de prijs voor deze scooter. Wel, die is er nog niet. Al kan je natuurlijk even gaan piepen naar de Silence S01 waarop deze Seat MÓ eScooter 125 is gebaseerd. Die tik je op de kop voor zo'n 6.600 euro. Geld dat je ook betaalt voor een stevige e-bike.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 17:05
afbeelding van Yannick

die stevige e-bike's waar god en klein pierke de fietspaden mee onveilig maakt, hebben ze goedkoop (maar 50% betalen door brutoloon aftrek via werk-leasing)... deze scooter kost inderdaad ongeveer evenveel als die "fietsen" maar kan je niet via een lease-plan van het werk leasen helaas. Zou het wel meteen doen, leuke goed-weer-oplossing om mijn 65km woon/werk te maken.

Yvesw 19:22
afbeelding van Yvesw

Toch maar een kwestie van tijd voor bedrijven hier op springen, niet?

Wim 13:20
afbeelding van Wim

idd, ik denk wel dat je bij bepaalde leasemaatschappijen zoals ALD een scooter kan leasen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws