Sleutel BMW steek je binnenkort in Apple’s Wallet

BMW Digital Key Apple

Techgigant Apple en autoreus BMW hebben besloten dat je binnenkort ook je (digitale) autosleutel kan onderbrengen in je "Apple Wallet". In die digitale portefeuille van Apple kan je nu ook al bonuskaarten van winkels of vliegtuigtickets herbergen. Geen seconde te vroeg, want via Android kon je al geruime tijd je wagen ontgrendelen.

Duitse autobouwer BMW en Amerikaanse iPhone-producent Apple zijn al geruime tijd dikke vriendjes. Zo is het BMW die al jaren technologieën van Apple pusht in haar automodellen. De integratie van Apple Carplay bijvoorbeeld. Toch was er nog één klein struikelblok; tot vandaag de dag is het niet mogelijk om je BMW te openen met een digitale sleutel op je iPhone.

Opel achterna

Dat klinkt onnozel maar bij Opel en Tesla is dit al jarenlang een gangbare praktijk. Tot voor kort kon je een BMW ontgrendelen met een telefoon die op Android draait maar had je enkel Apple Carplay in het voertuig (en dus geen Android Auto). Waardoor je dus over twee toestellen zou moeten beschikken om van alle diensten te kunnen genieten. Pas dit jaar kwam daar een oplossing voor. Nu nog dat sleutelloos ontgrendelen.

BMW Digital Key Apple

Die fout zetten Apple en BMW nu dus recht, met dank aan de Apple Wallet. Die applicatie laat je onder andere bonuskaarten van winkels, treintickets, vliegtickets en studentenkaarten opslaan op je telefoon. Binnenkort komt daar dus de digitale sleutel van je BMW bij. Als eigenaar kan je dan je auto openen én sluiten maar ook je sleutel delen met vijf andere personen. Nee joh, dit kan zeker niet helemaal fout lopen....

X'en vallen uit de boot

Hoe dan ook, de digitale sleutel werkt op alle nieuwe modellen van BMW. Van de 1 Reeks tot de X7. Enkel de oudere modellen in het gamma (X1, X2, X3) vallen uit de boot. Aan Apple-zijde moet je dan weer minimaal beschikken over een iPhone XR, XS of een Apple Watch van de vijfde generatie (of nieuwer). Ach, wat is een investering van een kleine 1.000 euro nu om te kunnen beschikken over een digitale sleutel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
This 21:35
afbeelding van This

Wat is je bron dat alleen de Apple watch 5 zou werken? Die is namelijk quasi identiek aan de 4. En ik vermoed dat zelfs de Apple watch 3 deze functie ook zal krijgen.

Yvesw 22:06
afbeelding van Yvesw

@This: BMW ;-) (check deze link)

Mathieu 12:36
afbeelding van Mathieu

Met mijn simpel Fordje hoef ik de autosleutel alleen bij mij te hebben en mijn deur opent als ik mijn hand achter de deurklink plaats. Geen gsm in de hand nodig, GSM moet ik niet bij hebben, GSM verloren of gestolen, ook geen probleem, voorkeur Apple of Androïd is ook geen probleem... Hoe minder ik van die zever op mijn telefoon heb, hoe beter.

Tempor 09:11
afbeelding van Tempor

Het probleem met keyless entry via sleutel is dat de encryptie zeer zwak is en weinig update Baarns, met smartphone is dat zo opgelost,. Nu ik zou nooit op Android een auto sleutel zetten, dat is een andere zaak. Het uitlenen van je wagen met al dan niet vermogens beperking is ook wel gaaf, kan ik mijn dochter access geven tot mijn wagen binnen bepaalde grenzen. Keyless entry geeft dieven een makkelijke manier om in te breken, met de deze technology wordt dat een pak moeilijker (Maar maak je geen illusie alles valt te kraken, en dan zijn updates super belangrijk)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws