Mitsubishi gaat Europese line-up verkleinen

Mitsubishi Europa 2020

Mitsubishi gaat snoeien in haar Europees aanbod om zo een kleinere maar wel rendabele speler te worden. Daarbij spreekt het Japanse merk van "klein maar prachtig". Welke auto's 2021 zullen halen?

Met een marktaandeel van 0.9 procent en een line-up van 5 auto's kan je Mitsubishi moeilijk een kracht noemen om rekening mee te houden in Europa. Al wil dat niet zeggen dat de Japanse constructeur geen plaats heeft op onze Europese bodem. Zo was het Mitsu die in 2014 de plug-in normaliseerde met de Outlander PHEV. Een auto die bij onze noorderburen deed wat de Tesla Model 3 nu pas in de rest van Europa aan het doen is: een gedragswijziging veroorzaken.

Nissan achterna

Peetouders van het merk, Nissan en Renault, hebben echter flink met de speelkaarten van het concern geschud. Niet enkel zullen ze zelf kleinere constructeurs worden, ze dwingen ook Mitsubishi zich te gaan focussen op Zuidoost-Azië. Waardoor het voor de hand lag dat dit een impact zou hebben op de Europese aanwezigheid.

Mitsubishi Europa 2020

Binnen enkele weken zal Mitsubishi in detail uitleggen wat het van plan is in Europa. Dat er daarbij modellen zullen verdwijnen lijkt een vanzelfsprekendheid. Zo heeft de kleine Space Star (onze meest sensibele video in jaren) hoogstwaarschijnlijk weinig toekomst en is de kans reëel dat de op leeftijd geraaket ASX op pensioen mag. Daardoor zal het gamma in 2021 wel eens kunnen bestaan uit een nieuwe Outlander, een Eclipse Cross facelift en de L200 pick-up. Klinkt niet slecht, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BACO 18:44
afbeelding van BACO

Bij ons in de stad, wordt de Peugeot garage één grote garage voor 3 merken: Peugeot, Citroen en Opel. Indien Mitsubishi, Renault en Nissan op dezelfde manier gaan reorganiseren hoeft dit beperkt aanbod niet negatief te zijn. Mitsubishi is een zwaar onderschat merk (rijdt zelf met een Outlander). Uiterst betrouwbaar en met hun plugin destijds waren ze revolutionair. Hopelijk in 2021 een nieuwe, revolutionaire Outlander.

4g63 13:19
afbeelding van 4g63

Blijft beetje spijtig dat modellenlijn bij ons beperkt blijft, onlangs presentatie gelezen van elektrische bestelwagen van vriendjes fiat, opel, peugeot, renault en toyota: mooie primeur maar mitsu heeft dit in thuisland al jaren.
Kleine elektrische wagens van Europese merken zie je hier nu ook, mitsu heeft in thuisland pakweg 4 elektr kleine modellen.
Vind t een gemiste kans, en t is niet dat hun kleine elektr 10j geleden niet aansloeg dat dit nu niet meer t geval is.
Marketing en keuze op basis van verkoop en doen waar ze goed in zijn samen met renault en nissan, maar SUV's zijn slechts een klein deel van t verkoopspotentieel dat ze ontwerpen op 4 wielen.
Blijf fan omdat ze fijn polijsten op bewezen techniek. Als ze iets nieuw presenteren weet je dat daar jaren werk en testen inzit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws