Officieel: Skoda Octavia G-TEC doet 500 kilometer op CNG (2020)

Skoda Octavia G-TEC 2020

Skoda heeft het doek gehaald van de aardgasvariant van zijn nieuwe Octavia. De Octavia G-TEC herbergt een 130 pk krachtige 1.5 TSI die op benzine rijdt, maar vooral op CNG.

De vorige Octavia G-TEC was een redelijk onverwachte voltreffer. Het is dus logisch dat Skoda kort na het debuut van zijn nieuwe Octavia al een nieuwe G-TEC voorrijdt Die ziet zijn CNG-tanks iets krimpen (van 17,7 naar 17,33 kilogram) maar belooft wel iets zuiniger te zijn: Skoda zegt dat de nieuwe Octavia G-TEC 500 kilometer ver geraakt op een volle gastank, tegenover 480 kilometer voordien.

Skoda Octavia G-TEC 2020

Krimpt eveneens: de benzinetank. Die is geen 11,8 liter groot meer, maar amper nog 9 liter. Dat levert je 190 kilometer extra rijbereik op wanneer er geen CNG-tankstation in de buurt is. Door de plaatsing van de drie gastanks krimpt ook de kofferruimte: 455 liter met de achterbank rechtop voor de vijfdeurs, 495 liter voor de Combi. Bestellen kan vanaf de herfst.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 13:54
afbeelding van John

Gezien het feit dat VW geen geld meer stopt in CNG, CNG vorig jaar ook niet de beste cijfers kon voorleggen in de verschillende tests (milieu, klimaat, ...) en de overheid beslist heeft dat alle fossiele brandstoffen uit den boze zijn, zal Colruyt volgens mij ook hun netwerk CNG niet verder uitbouwen. Nu nog CNG kopen , voor mensen die auto's kopen voor +10 jaar mee te gaan, is niet de beste keuze denk ik.

En ook, wat zal de prijs hiervan zijn? De vorige kostte al meer dan 30K.

Waar blijft trouwens de eerste Skoda met CNG en elektrische motor als hybride? Ik dacht dat de Kamiq concept ooit zo voorgesteld werd?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws