Officieel: Lamborghini Sian Roadster is tot 19 stuks beperkte hypercar

Lamborghini Sian Roadster 2020

Met de Sian FKP 37 heeft Lamborghini haar eerste stapjes gezet in de wereld van elektrificatie. En omdat het merk gelooft dat klanten ook gerust een hybride-lambo willen zonder dak, mocht de Sian Roadster het levenslicht zien. Een 819 pk sterke cabrio die tot 19 stuks gelimiteerd is. Kijk, dat is wat anders dan een Audi TT.

De Sian FKP 37 die Lamborghini vorig jaar liet zien op het autosalon van Frankfurt was al extreem zeldzaam goed. Want de hybride-Lambo kreeg een beperkte oplage van 63 stuks. De cabrioversie die nu gelanceerd werd is nog een tikkeltje exclusiever, want Lamborghini plant amper 19 exemplaren te bouwen.

Voorbode

Eigenaars die zich konden inkopen in de wachtrij krijgen een absoluut extreem gestileerde hypercar zonder dak. Want je kan de Sian - met of zonder dak - moeilijk subtiel noemen. Meer nog, deze Sian toont stiekem ook waar Lamborghini naar toe zal groeien op het vlak van design. De subtiele lijnen die Luc Donckerwolke introduceerde op de Gallardo en Murcielago zijn duidelijk verleden tijd.

Lamborghini Sian Roadster 2020

Achterin deze Sian Roadster ligt een 6.5-liter V12 die gekoppeld wordt aan een 48 volt boordnetwerk. Daardoor is deze Sian volgens de strikte letter van de wet een milde hybride. Al zie je hopelijk zelf in hoe ridicuul die uitspraak eigenlijk is. Temeer omdat deze hypercar voor het overgrote deel op zijn V12 rekent om de 819 pk naar de vier wielen te sturen. Sprint naar de honderd? 2.9 seconden. De top? 350 kilometer per uur. Alsjeblieft!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws