Chevrolet Silverado SVE Yenko S/C is 800 pk aan pick-up!

Chevrolet Silverado SVE Yenko 800 hp

Er lijkt geen einde te komen aan de PK-strijd in autoland, ongeacht de schulp. Het laatste voorbeeld daarvan is deze Chevrolet Silverado SVE Yenko S/C. Een bonkige pick-up die uit mag pakken met een 6.2-liter V8 met 800 pk. Hoezo? Klimaatproblematiek?

Dat Amerikanen verknocht zijn aan pk's en pick-ups, dat hoeven we eigenlijk niet meer te zeggen. Dodge bracht ooit een RAM op de markt met de V10 vanuit een Viper, terwijl Ford al jaren de Ranger Raptor in haar cataloog heeft staan. Chevrolet schuift nu haar visie naar voren, in samenwerking met haar Specialty Vehicle Engineering. Het resultaat is de Yenko S/C Silverado, een pick-up die hallucinante cijfers voor kan leggen.

Bijna 1.000 Nm!

De reden daarvoor is simpel, want SVE lepelt een knoert van een motor voorin. Een blok dat in zijn basis ook gebruikt wordt voor de Corvette. De 6.2-liter V8 wordt voor deze Silverado echter tot de laatste schroef uit elkaar gehaald en met versterkte onderdelen terug in elkaar gevezen. Het resultaat is 800 pk en 976 Nm koppel... in een pick-up! Moest dat nog niet gek genoeg zijn, SVE laat klanten vrij om te kiezen tussen vierwiel- of achterwielaandrijving. Want een lege laadbak, achterwielaandrijving en bijna 1.000 Nm koppel zijn zeker geen recept voor overstuur richting de afgrond (#Sarcasme).

Chevrolet Silverado SVE Yenko 800 hp

Gelukkig keek SVE niet enkel naar de motor, want ook de gehele ophanging wordt duchtig onder handen genomen. Achter de 22-duims velgen zitten trouwens ook nog remmen van Brembo. Kwestie van de boel ook adequaat tot stilstand te krijgen. Amper 50 stuks zullen worden gebouwd van deze SVE Yenko S/C Silverado. En gezien zijn subtiele styling is dit zonder twijfel een serieuze wolf in schapenvacht. Nu ja, olifantenvacht...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws