Jaguar Land Rover ontwikkelt "contactloos" touch screen

-

Je kent ze wel, de McDonalds vingers overal op het scherm van je infotainmentsysteem. Om daar komaf mee te maken werkt Jaguar Land Rover (JLR) nu aan schermen die je kan bedienen zonder ze aan te raken.

Bij BMW en ook Volkswagen hebben ze het al langer, schermen met "gesture control", waarbij je wilde bewegingen met je vinger in de lucht kan maken om het volume te regelen of een scherm weg te swipen. JLR ziet het echter anders, daar willen ze nog steeds dat je de instrumenten via het scherm bedient maar niet dat je ze nog aanraakt. Dat zou niet hygiënisch zijn, vanwege alle bacteriën die je overzet bij het aanraken. Ook zouden de touch screens voor teveel afleiding zorgen omdat je je ogen van de weg moet halen om precies op het knopje in het touchscreen te duwen.

vanop afstand

Daarom wil JLR een scherm uitwerken die je vanop een afstandje kan bedienen. Je reikt dan met je hand naar het scherm, waarbij het scherm dan al "weet" welke knop je zou willen induwen. De artificiële intelligentie (AI) gaat nog een stapje verder, door te voorspellen welke handeling je zal uitvoeren. Dat vermindert volgens JLR niet alleen de afleiding, het zou ook handig zijn bij hobbelige wegen. Hoe vaak heb jij al niet de radiozender veranderd terwijl je eigenlijk het volume wilde aanpassen op onze hobbelige Belgische wegen?

Voor de uitwerking van de technologie werkt Jaguar Land Rover samen met de universiteit van Cambridge. Wanneer we de technologie in de auto kunnen verwachten werd nog niet meegegeven, al zal het niet voor morgen zijn.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws