Voor de 1%: Rolls-Royce komt dit jaar met nieuwe Ghost

Rolls-Royce Ghost teaser 2020

Britse luxesloepbouwer Rolls-Royce heeft de komst van een nieuwe generatie Ghost openbaar gemaakt. De huidige Ghost groeide van bij zijn lancering in 2009 uit tot de verkoopstopper bij het merk. Met 11 jaar op de teller is het echter tijd voor vernieuwing.

Hoewel hij bij zijn lancering in 2009 soms laconiek werd bestempeld als "baby-Phantom" groeide de Ghost doorheen de jaren toch uit tot hét populairste model bij Rolls-Royce. Want hoewel een teug kleiner dan die grote Phantom, hoefde je amper luxe in te ruilen bij de Ghost. Meer nog, de Ghost werd een Rolls die zelf door de klant werd gereden in plaats van door James de butler.

Architecture of Luxury

Na een stint van 11 jaar is de tijd echter rijp voor een nieuwe generatie. Torsten Müller-Ötvös, CEO van Rolls-Royce, weet te zeggen dat we de nieuwe Ghost nog dit jaar te zien zullen krijgen. Meer nog, de auto zou tot op de laatste vijs compleet nieuw zijn. Enkel de paraplu's in de deuren en het logo op de motorkap worden overgenomen. Er wordt dan ook aangenomen dat de Ghost zijn BMW 7 Reeks-chassis in zal wisselen voor het Architecture of Luxury-platform. Een aluminium spaceframe dat Rolls-Royce ontwikkelde voor de nieuwe Phantom en Cullinan.

Visueel toont een eerste plaagplaat alvast dat de Ghost grotendeels dezelfde lijnen zal behouden. Net zoals de huidig Phantom een evolutie was op zijn voorganger qua design zal het ook bij de Ghost zonder twijfel eerder evo- dan revolutie zijn. Ach, zolang het maar geen crossover wordt...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws