Defender is derde best verkopende Land Rover

Land Rover Sales

Uit de verkoopcijfers van Land Rover is gebleken dat in juni de Defender de derde meest verkochte auto van het merk is. Waardoor de die-hard offroader modellen zoals de Velar, Range Rover en Discovery voorbij steekt.

Nieuw verkoopt, dat is nog maar eens gebleken uit de laatste verkoopcijfers van Land Rover. De Britse constructeur ziet haar nieuwe generatie Defender meteen stek drie betreden in de Europese verkooplijsten. Met 1.375 exemplaren staat hij daarmee zowat boven het gehele gamma. Enkel klassieker Range Rover Sport en hipster Range Rover Evoque doen het beter.

Chauvinisme

In het geval van de Evoque mag je zelfs over "veel beter spreken". Want de stijlvol gestileerde rakker neemt maar even een derde van de totaalverkoop op zijn schouders. Waardoor de Evoque zonder twijfel dé verkoopstopper van het merk is. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Discovery. Een auto die steeds meer publiek verliest. Zonder twijfel door zijn positionering in het gamma. Want waarom zou je een Discovery kopen, als je een nieuwe Defender kan kopen? Al zeker omdat die Defender tegenwoordig even comfortabel is als een Discovery.

Gaan we nog even terug naar de totale verkoop in Europa, dan is het geinig om te zien dat Land Rover 50% van haar auto's verkoopt in het VK. Chauvinisme? Nee joh! Na het Verenigd Koninkrijk is gek genoeg Italië de grootste markt. Gevolgd door Duitsland én Spanje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws