Officieel: Maserati Ghibli en Quattroporte Trofeo met Ferrari-genen

-

In navolging van de Levante heeft Maserati de Quattroporte en de Ghibli een Trofeo-behandeling gegeven. Dat wil zeggen dat ze wat extra paardenkracht kregen.

En die paarden mag je vrij letterlijk nemen, want Maserati pompt de 580 pk sterke V8 van Ferrari-makelij onder de kap van beide berlines. Een tijd geleden viel die eer ook te beurt aan de Levante SUV.

eerste V8

De 3.8 V8 is vooral bij de Ghibli groot nieuws, want het is de eerste keer dat deze generatie een V8 onder de kap krijgt. 580 pk dus, samen met 730 Nm genoeg om de Trofeo de sportiefste telg in het gamma te noemen. De Ghibli en Quattroporte krijgen daarbij achterwielaandrijving en een ZF achttrapsautomaat, terwijl de Levante het met vierwielaandrijving mag ronden. Cijfers? De Levante stuur je in 4,1 seconden van 0 naar 100, de Ghibli doet er 4,3 seconden over, de Quattroporte 4,5 seconden.

rode accenten

De Ghibli krijgt voor de sportiviteit een mechanisch sperdifferentieel mee. Verder onderscheiden beide berlines zich van hun reguliere broers door een aangepaste neus, met nieuwe grille en carbon accenten. Rode accenten zijn er voor de ventilatieroosters op de flank. Achteraan refereren de aangepaste achterlichten aan de 3200 GT van begin deze eeuw. De velgen meten 21 duim.

Binnenin hebben de beide berlines en de SUV ook recht op een nieuw infotainmentsysteem, sportstoelen alweer wat carbon accenten. Over de prijzen en lancering op onze markt is nog geen nieuws bekend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws