Mazda MX-30 is er nu ook als milde hybride

-

Mazda's eerste volledig elektrische productiemodel, de MX-30, krijgt er een versie bij. En die versie is de MX-30 e-SkyActiv G. Help je even mee de naam te ontleden?

De SkyActiv-benaming gebruikt Mazda tegenwoordig voor het benoemen van zijn nieuwste generatie motoren. De "G" in de naam staat voor 'gasoline', benzine dus. De "e-" die er vooraan wordt aan toegevoegd is nieuw en duidt op de bijstand van een elektromotor.

net als z'n broers

Geen 35,5 kWh grote batterij dus, en ook geen 145 pk sterke elektromotor in deze MX-30 e-SkyActiv G. Wel een tweeliter viercilinder die wordt uitgerust met een starter-generator, net als in de mild hybrid-versie van de Mazda 2 en de CX-30, die er zelfs twee vermogensversies van heeft.

Mazda MX-30 e-SkyActiv G 2020 (officieel)

Welke van de twee versies zijn weg naar de MX-30 vindt is niet duidelijk omdat Mazda daar geen informatie over verspreidt. Wel laat het merk weten dat de mild hybrid enkel bestemd is voor de Japanse thuismarkt. Wij rijden dus gewoon verder met de elektrische variant. Er doen echter geruchten de ronde dat er een andere variant op komst is waarin de elektromotor wordt bijgestaan door een wankelmotor, zodat het een elektrische wagen met range extender wordt.

Mazda MX-30 e-SkyActiv G 2020 (officieel)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws