Daimler betaalt 2,5 miljard euro voor dieselgesjoemel

-

Moeilijk jaar voor de autoconcerns, zeker als je nog wat openstaande schulden hebt. Daimler heeft deze nacht een rekening met de Amerikaanse autoriteiten vereffend. Zo zijn ze binnenkort 2,5 miljard euro armer.

Die overschrijving doen ze niet uit goodwill. Het gaat om een schikking rond een aantal rechtszaken en claims die er kwamen naar aanleiding van het dieselschandaal waar Daimler zichzelf had ingewerkt. Daimler tekende vannacht het princiepsakkoord met onder andere het Amerikaanse milieuagentschap EPA, de openbare aanklager van Californië en het Amerikaanse ministerie van Justitie. 1,27 miljard euro is voor de autoriteiten, nog eens bijna 600 miljoen euro zal dienen voor de rechtszaak en bijhorende advocatenkosten. Ook de claims zullen de nodige miljoenen gaan kosten.

De financiële afdeling van Daimler verwacht dat grote som geld zijn invloed zal hebben op de winstcijfers van de komende drie jaar.

De zaak draait om de uitstoot van Daimlers diesels. Zowat 250.000 wagens met de ster (A, CLA, GLA, B en V-Klasse) zouden voorzien zijn van sjoemelsoftware, die de uitstoot tijdens de verplichte uitstoottests kon manipuleren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws