Seat Ibiza krijgt nieuwe sportievere motorisatie

Al van bij de lancering van de Seat Ibiza lag de vraag op ieders lippen: komt er een sportieve variant van de kleine Spanjaard? Tot nu toe bleef die vraag onbeantwoord.

Tijdens de voorstelling van de Seat Ibiza kwam de vraag al: of er een FR of zelfs een Cupra-versie van de Ibiza zou komen? Want de kleine peper is een leuk sturende auto maar wat extra vermogen zou het helemaal aangenaam maken. Op die vraag werd toen erg ontwijkend gereageerd en ook de actie bleef uit. Geen Cupra, de strafste Ibiza bleef de 115 pk sterke 1.0 TSI. Dat bleef wat povertjes voor de Ibiza, toch?

Vandaag maakt Seat het nieuws bekend dat er een 1.5 TSI wordt gelanceerd met 150 pk. Nog altijd niet de gepeperde versie die je zou willen maar wel al een stuk dynamischer dan bovenstaande versie bij de lancering. Seat maakt hem van bij de start standaard beschikbaar met een zeventraps DSG-automaat.

Met 150 pk en 250 Nm rij je de Seat Ibiza dan in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van de kleine Seat bedraagt 219 km/u.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
michel 17:10
afbeelding van michel

spijtig dat er geen handbak is, zou wat geld schelen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws