Officieel: Jeep Wrangler 4xe plug-in hybrid (2020)

Jeep Wrangler 4xe (2020)

Meer dan een half jaar geleden liet Jeep de Wrangler-met-stekker zien op de CES in Las Vegas. Vandaag geven de Amerikanen ook de specificaties en officiële beelden vrij.

Benieuwd hoe den Amerikaan zal reageren als hij weet dat er tegenwoordig niet alleen een viercilinder benzinemotor onder de kap van de oer-Jeep zit, maar dat die ook nog eens aan de stekker mag aangesloten worden. De Jeep Wrangler krijgt namelijk een 2.0 viercilinder, gekoppeld aan twee elektromotoren. Daarvan is er maar eentje ter vervanging van de koppelomvormer bestemd, de andere staat onder andere in voor de start-stopmotor en de elektriciteit die naar de batterij gestuwd wordt.

Jeep Wrangler 4xe (2020)

In een gekoppelde toestand krijgt deze Wrangler 4xe de beschikking over liefst 380 pk en een stevige 470 Nm. De 17 kWh accu vindt een plaatsje onder de achterbank en is goed voor 40 km elektrisch rijbereik.De positionering van de accu heeft geen invloed op het offroadgedrag van de Wrangler, die nog altijd een doorwaaddiepte van 76 centimeter aan kan. De elektrische aandrijvin zou de terreineigenschappen volgens Jeep ook verbeteren. Zo zou de benzinemotor minder toeren moeten maken en alles serener kunnen verlopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws