Toyota GR Yaris krijgt Gazoo opsmuk à la BMW M Performance

Toyota GR Yaris Gazoo Racing parts

Sportief bommetje GR Yaris is nog niet richting eerste klanten getrokken of Toyota heeft al een plannetje om extra duiten uit de zakken te halen. Want vind je jouw GR Yaris wat te braaf gestileerd - iets dat we betwijfelen -, dan kan je ook nog eens gaan shoppen in de cataloog van Gazoo Racing. Vier einddempers, koolstofvezel accenten en een knoert van een lip op de voorbumper? BMW M Performance is alvast fier op Toyota!

Bij Toyota is het alvast menens, de GR-divisie moet uitgroeien tot een alternatief voor de GTI's, M's, AMG's en RS'en van deze wereld. Sportieve afdelingen die niet enkel teren op de verkoop van sportievere auto's maar ook op alles wat daar rond draait. Van petjes tot koolstofvezel spiegelkapjes. Het is dan ook verrassend dat Toyota nu de "Gazoo Racing"*-cataloog open zwiert voor de GR Yaris. Met dank aan enkele welgekozen onderdelen kan je het klein bommetje nog net wat extremer maken. Mechanische upgrades zijn er echter niet, het draait dan ook vooral om extra opsmuk.

Meer is beter

Te beginnen met de derrière. Daar kan je de twee einddempers in laten wisselen voor vier exemplaren. Iedereen weet tenslotte dat meer gewoonweg beter is. Dat je daardoor een driecilinder hebt met vier uitlaten en derhalve niet meer kan spreken van één uitlaat per cilinder, dat is dan weer een geheel andere discussie. Vooraan kan je dan weer een stevige lip onderaan de snuit plaatsen. Die verlaagt de bumpervrijheid met nog eens 12 millimeter en zorgt voor wat extra neerwaartse druk op hoge snelheden. Een setje zijlijsten en GR-gemarkeerde vloermatjes maken het verhaal af.

Toyota GR Yaris Gazoo Racing parts

Ben je toch écht op zoek naar een performant voordeel, dan kan je ook een Gazoo Racing veerpootbrug onder de motorkap installeren. Een racelogger die al je data opslaat (om daarna uit te lezen met software) kan je tenslotte ook bestellen bij Gazoo Racing. Of deze onderdelen een impact zullen hebben op het rijplezier van de 261 pk sterke Yaris met vierwielaandrijving? Dat betwijfelen. Nu goed, het oog wil ook wat natuurlijk. Dat hebben ze bij BMW M Performance al jaren in de gaten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws