Officieel: Jaguar F-Pace facelift ook met plug-in

Jaguar F-Pace facelift (2020)

Jaguar heeft de F-Pace aangescherpt. De eerste SUV van het Britse merk krijgt een verfrissende aanblik en ziet ook onderhuids wat dingen veranderen.

De nieuwe snuit is niet te vermijden op een facelift. Zo ook op de F-Pace, waar een grotere grille geflankeerd wordt door koplampen met nieuwe 'Double J'-dagrijverlichting. Optioneel is er voor Pixel LED-technologie te kiezen. De bumper werd hetrekend en krijgt grotere koelsleuven en als je je afvraagt wat er anders is aan de motorkap; ook die werd compleet hertekend. Achteraan zit er ook een nieuwe bumper en werd de nummerplaatuitsparing herbedacht. Tenslotte krijgen ook de achterlichten een update.

Jaguar F-Pace facelift (2020)

Ingrijpende veranderingen vinden we terug in het interieur. Het lijkt erop alsof de designers er daar met de spons zijn over gegaan om vervolgens alles te gaan vernieuwen. Een gebogen 11,4 inch display vangt direct alle aandacht, en wordt gekoppeld aan Jaguars Pivi Pro-infotainmentsysteem, een nieuwigheid. Het digitale dashboard meet 12,3 inch groot en toont je virtuele tellers. Met deze facelift verdwijnt de draaiknop van de automatische versnellingsbak, deze wordt vervangen door een stick. Nieuwe zetels met bredere kussens maken het geheel af, desgewenst met massagefunctie.

Jaguar F-Pace facelift (2020)

De facelift heeft ook motorische wijzigingen in petto. Zo is de Jaguar F-Pace tegenwoordig beschikbaar met de plug-in hybride motor die je sinds kort ook in de Land Rover Defender terugvindt. Een 300 pk sterke benzinemotor wordt ondersteund door een 143 pk elektromotor. Het accupakket meet 17,1 kWh groot en is daarmee goed voor een actieradius van 53 kilometer. Je duwt je Jaguar F-Pace P400e in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

Verder is er de introductie van een 48v mild hybrid-systeem op de F-Pace. De tweeliter viercilinder diesel levert zo 163 of 204 pk. Nieuw is de 3.0 zescilinder diesel met 300 pk. Bij de benzines is er keuze tussen de 2.0 viercilinder met 250 pk en de 3.0 zescilinder met 400 pk. Alle motoren worden standaard geleverd met een achttraps automaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws