Officieel: Daar is de Audi Q5 Sportback (2020)

Audi Q5 Sportback (2020)

Op een herfstige zaterdag vindt Audi het moment gekomen om een toevoeging te doen aan het Q-aanbod. Hier is de Q5 Sportback.

Van elk model een Q-versie, elke Q een Sportback. Dat moet zowat het motto zijn van Audi in de afgelopen tijd. De nieuwste in de reeks is de Q5 Sportback, de Q5 maar dan met een andere rugzak.

De Q5 Sportback is de sportievere versie van de Q5, met een meer dynamische lijn. Hij zal de degens gaan kruisen met de Mercedes GLC Coupé en de BMW X4. Als je je afvraagt of daar dan een markt voor is; Audi verwacht dat 1 op 3 verkochte Q5'en in de toekomst een Sportback zal zijn.

Audi Q5 Sportback (2020)

Het recept is bekend. Je neemt een Q5 en schept een stuk uit de daklijn. Achteraan krijgt de Q5 Sportback een nieuwe kont met een klein spoilertje boven de achterruit en een setje nieuwe achterlichten. Die van OLED voorziene achterlichtblokken zijn overigens ook speels. Ze variëren namelijk qua invulling afhankelijk van je gekozen rijmodus. Zet je je Drive Select in de Dynamic-stand dan zouden deze een extra sportieve look hebben.

40 liter

De Audi Q5 Sportback kan vanwege zijn aflopende daklijn 510 tot 1.480 liter bagage slikken. Dat is uiteraard minder dan de 550-1.550 liter van de Q5 maar dankzij de iets langere totaalafmeting (+7 mm) wordt dat verlies beperkt. Ook met de achterbank kan nog wat geschoven worden in het voordeel van de bagageruimte.

Audi Q5 Sportback (2020)

De Audi Q5 Sportback neemt de specificaties van de Q5 facelift over. Daarmee maakt hij direct gebruik van het aangepaste MIB 3-infotainmentsysteem en zet Audi er een 10,1 of 12,3 inch scherm in. Ook de spraakbediening is goed mee, want als je "Hey Audi" zegt, kan je vervolgens je wensen overbrengen aan de spraaktechnologie.

plug-ins

Audi levert de Q5 Sportback binnenkort als 50 TFSI-e en 55 TFSI-e. Dat zie je goed, de beide versies zijn plug-in hybrides met elk 300 en 367 pk. Bij de lancering voorziet Audi echter twee benzine en drie dieselmotoren. Het gaat om twee versies van de 2.0 TFSI. Wisselen die je in twee vermogensversies van de 2.0 TDI. Daarnaast is er ook de 3.0 TDI V6 voorzien. Voor Amerika voorziet Audi nog de SQ5 Sportback met de 3.0 TFSI V6 die je ook in de gewone SQ5 vindt.

Audi Q5 Sportback (2020)

De Audi Q5 Sportback wordt in de eerste helft van 2021 bij de dealers verwacht. Tegen dan zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Stijn Neirynck 10:30
afbeelding van Stijn Neirynck

@Sven, eerste helft 2020 bij dealer verwacht? Je bedoelt 2021 vermoed ik?

Sven 12:13
afbeelding van Sven

Ze lijken allemaal zo op elkaar meneer.... de zaterdagochtend eist zijn tol. Jaartal is inmiddels aangepast.

Jos D. 08:59
afbeelding van Jos D.

De eerste generatie Ssangyong Action was dan toch zijn tijd ver vooruit.

Edison 22:07
afbeelding van Edison

Kan toch niet tippen aan een A5...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws