Hyundai i20 N Line is voorbode op the real thing

Hyundai i20 N Line

Terwijl je dit artikel aan het lezen bent is Hyundai volop bezig met de ontwikkeling van de i20 N, een pretraket die de Ford Fiesta ST in het vizier zal nemen. Kan je echt niet wachten, of heb je de centen niet? Dan kan je vanaf vandaag ook gaan aankloppen bij Het Koreaanse merk voor de i20 N Line. Hetzelfde maar toch niet helemaal.

Werp je een blik op het straatbeeld, dan zal het je zijn opgevallen dat de nieuwe i20 nog geen gekend gezicht is. Logisch ook, want de nieuwe generatie werd nog maar in februari onthuld om dan furore te gaan maken op het autosalon van Genève. Eén lockdown later verwacht Hyundai stilaan te beginnen aan de leveringen. Om de boel extra in de spotlight te zetten lanceert Hyundai nu het N Line-derivaat. Het ST-Line van Hyundai zeg maar!

Druktemaker

De N Line moet de i20 dan ook een sportiever voorkomen geven. Nemen we er trouwens even de i30 N Line bij en vergelijken we met de volbloed i30 N, dan kunnen we gerust stellen dat deze i20 N Line het design van de sportieve i20 N draagt. Denk er andere velgen, een spoiler op de bips en grotere uitlaat bij en je hebt de i20 N beet. Al zijn we hier vandaag natuurlijk voor de i20 N Line...

Hyundai i20 N Line

Zoals gezegd gebruikt die sportiever bumperwerk en krijgt hij unieke 17-duims velgen. Het resultaat is een nogal druk ogend kleintje. Een designtrend die we wel vaker opmerken. Nestel je in het interieur en je zal meteen de sportstoeltjes opmerken onder je achterste. Tuur naar voren en het N-sportstuur is de blikvanger. Rode stiksels op verschillende panelen moeten de look afmaken.

84 pk? Nee dank u!

N Line, dat betekent natuurlijk vooral uiterlijk vertoon. Waardoor je deze kit op zowat alle motorisaties kan krijgen. Jep, zelfs op de atmosferische 1.2-liter benzine met 84 pk. Ga echter maar voor de 1.0 T-GDI met 120 pk. Kwestie van de show ook wat go te geven. Opvallend detail: Hyundai onthult de i20 N Line vandaag maar geeft grif toe dat je nog tot de lente van 2021 zal moeten wachten voor de levering. Hopelijk hoeven we niet meer zo lang te wachten op de volbloed i20 N!

Hyundai i20 N Line
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws