Officieel: Mercedes laat EQC 4×4² Concept los

Mercedes-Benz EQC 4×4² Concept (2020)

Mercedes heeft het speelvogelgehalte van de elektrische EQC een flink stuk omhoog getrokken door deze EQC 4×4² Concept te lanceren.

De 4x4's met een wiskundige macht erachter zijn intussen welbekend bij Mercedes-liefhebbers. De G-Klasse kreeg al een 6x6² en nadien ook een 4x4². Telkens ging het om een extreme offroadvariant die vooral graag in de aandacht kwam.

Ook nu weer is het een offroadvariant, met 29,3 centimeter extra bodemspeling kan je wel al wat ruig terrein aan. Nieuwe multilink assen zorgen ervoor dat de wielen toch contact maken met de wagen zelf, wielen die een bandenmaat van 285/50 R 20 mee krijgen. Deze EQC 4×4² Concept staat dan ook 5,8 centimeter hoger dan een hedendaagse G-Klasse.

Mercedes-Benz EQC 4×4² Concept (2020)

Extra brede plastic wielbogen zorgen buitenom voor dat de wagen niet gek op het netvlies komt, waarbij de wagen goed 20 centimeter breder wordt. Oprij- en afrijhoeken zijn met deze hoogtewijziging tot 13 graden groter dan origineel. Met deze grotere hoogte kan een EQC 4×4² Concept ook een plas van 40 centimeter diep doorwaden, 15 centimeter dieper dan wat je met een gewone EQC mag proberen.

Mercedes-Benz EQC 4×4² Concept (2020)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws