Ook Bentley Flying Spur aan de V8

Bentley Flying Spur V8 2020

Er is uiteraard de majestueuze W12, maar Bentley breidt het motoraanbod van zijn Flying Spur uit met de V8. Die kennen we onder meer van de Continental en de Bentayga.

De beste plaats in de Bentley Flying Spur is op de achterbank, maar volgens de Britse constructeur kruipen heel wat eigenaars ook zelf graag achter het stuur. Daarom ontwikkelde Bentley deze Flying Spur met V8 als een versie die meer gericht is op de chauffeur, al helpt het natuurlijk ook om de torenhoge CO2-uitstoot van de W12 iets te drukken.

Bentley Flying Spur V8 2020

Bentley treedt echter niet in details over het verbruik en de uitstoot, maar geeft wel mee dat de V8 voorzien is van cilinderuitschakeling. Bij lage belasting en dito toerentallen wordt in amper 20 milliseconden de helft van de cilinders uitgeschakeld. Daardoor moet deze V8 16 procent zuiniger zijn. Bovendien resulteert de achtcilinder in een 100 kilogram lager gewicht dan de W12.

Bentley Flying Spur V8 2020

De 4.0 V8, die we ook kennen van bij Porsche en Lamborghini, produceert overigens 550 pk en 770 Nm. Hij zorgt ervoor dat de Flying Spur in 4,1 seconden naar 100 km/u wordt gestuwd en doorgaat tot 318 km/u. Actieve antirolstangen op een 48-voltcircuit en meesturende achterwielen kunnen de rijbeleving optioneel nog wat spannender maken, adaptieve luchtvering is standaard. Hoog tijd om redacteur Yves nog eens op pad te sturen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws