Nissan Micra klaar voor 2021

Nissan Micra facelift 2020

Nissan investeert in zijn kleinste Micra: het trendy ogende B-segment-autootje krijgt een nieuwe benzinemotor die aan de strenge Euro 6d-norm benatwoordt. Samen met de motor komt er een kleine update waarbij vooral de afwerkingsniveaus worden herschikt.

Nissan wil duidelijk nog een tijdje aanwezig blijven in het segment van de compacte autootjes, waar vooral budgetmodellen verdwijnen naarmate de uitstootnormen strenger worden. Commercieel gezien wordt het voor constructeurs immers steeds moeilijker om een autootje aan te bieden dat zowel klein als goedkoop is.

Nissan Micra facelift 2020

De nieuwe driecilinder turbomotor wordt gedeeld met de alliantie en is daarom ook in het Renault-gamma terug te vinden. Met een vermogen van 100 pk levert hij keurige prestaties in de Micra. De turbo zorgt voor soepele trekkracht vanaf lage toerentallen zodat het verbruik matig blijft en de bestuurder zich een ‘schakelluie’ rijstijl kan veroorloven.

Nissan kiest vooral voor keurig uitgeruste wagentjes, ook op vlak van veiligheidssystemen en connectiviteit. Naast de bestaande afwerkingsniveaus Visia, Accenta en Tekna voorziet de Japanse constructeur de uitvoeringen N-Sport en N-Design. Bij de N-Sport ligt de klemtoon op een dynamische uitstraling met zwarte 17-duimsvelgen en led-koplampen. Het interieur wordt afgewerkt met alcantara.

Nissan Micra facelift 2020

De N-Design-versie maakt een doorgedreven personalisering mogelijk waarbij de klant tal van afwerkingsdetails (bijvoorbeeld de bekleding van de buitenspiegels) naar eigen smaak kan combineren. Binnenin krijgen de deurpanelen en het dashboard een afwerking met lederlook en er is zelfs een mogelijkheid voor een wel erg opvallend interieur in ‘Energy Orange’.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws