Bugatti eert piloten van weleer

Bugatti Chiron Sport Les légendes du ciel

Bugatti komt met een bijzondere versie van de Chiron Sport die ‘Les légendes du ciel’ wordt gedoopt.

Het gaat om een gelimiteerde editie: er zullen slechts 20 exemplaren de montagehal verlaten. De wagen verwijst op verschillende manieren naar de piloten van weleer. Op het koetswerk zie je niet enkel het ‘Les légendes du ciel’-logo, maar de bolide krijgt eveneens een witte striping die van voor tot achter centraal over het koetswerk loopt. De ‘Gris Serpent’ matgrijze koetswerkkleur is een knipoog naar de vliegtuigen uit de jaren 20. Verder is het ‘Gaucho’ lederen interieur bijzonder, met handgemaakte tekeningen en aluminium elementen. Optioneel voorziet Bugatti ook een transparant ‘SkyView’-dak, andermaal een verwijzing naar de open top-vliegtuigen van een eeuw geleden.

Bugatti Chiron Sport Les légendes du ciel

Ettore Bugatti was destijds gefascineerd door vliegtuigen en hun piloten. Verschillende succesvolle Bugatti-piloten zoals Albert Divo, Robert Benoist of Bartolomeo ‘Meo’ Constantini waren ook actief voor de Franse luchtmacht. Frans vliegenier Roland Garros reed overigens privé met een Bugatti Type 18. Ettore was onder de indruk van de onbevreesdheid waarmee de piloten met snelheid omgingen. Daarom liet hij zich ook inspireren door de luchtvaart. Vanaf 1915 ontwikkelde hij vliegtuigmotoren en in 1937 werkte hij zelfs aan een heus vliegtuig, maar WOII zou deze droom uiteindelijk onmogelijk maken.

Bugatti Chiron Sport Les légendes du ciel

Deze Chiron Sport ‘Les légendes du ciel’ wordt andermaal aangedreven door de 8 liter grote W16-motor die 1.500 pk en 1.600 Nm trekkracht biedt. Zijn topsnelheid wordt elektronisch toegeknepen bij een slordige 420 km/u. de productie wordt eind 2020 opgestart en voor 2,88 miljoen euro mag je deze schone de jouwe noemen. Met een CO2-uitstoot van 533g/km is de fiscale aftrekbaarheid op zijn zachtst gezegd echter beperkt…

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws