Audi lanceert plug-in hybride Q3 (2020)

Audi breidt het gamma plug-in hybrides nog wat verder uit met de Q3 en Q3 Sportback. Deze twee crossovers krijgen vanaf volgende maand de 45 TFSI e onder de motorkap gestopt.

50 km ver

Het zullen niet de laatste modellen zijn die deze plug-in hybride aandrijflijn overnemen, want de motor wordt stilaan wijd verspreid doorheen alle merken van VAG. Bij de Q3 en de Q3 Sportback bestaat de plug-in combinatie uit een 1.4 TFSI benzinemotor mer 150 pk en 250 Nm, gekoppeld aan een elektromotor van 110 pk. Beiden samen zorgen ze voor 245 pk, waarmee ze een 0-100'je doen in 7,3 seconden. Volledig elektrisch rijden kan, dan kom je volgens Audi 50 kilometer ver met het 13 kWh grote accupakket. In net geen 4 uur is de accu opgeladen met een 3,6 kWh-lader. Aan je eigen stopcontact zal een poos langer duren.

Audi plaatst het accupakket van de Q3 45 TFSI e net voor de achteras. Daarmee verspelen ze een stukje bagageruimte, die in de Q3 toch al niet zo heel groot was. in de stekkerhybride Q3 is de bagageruimte afgenomen tot 380 liter, de Q3 Sportback doet het dan nog met een beetje minder.

Wat de Q3 45 TFSI e en Q3 Sportback Q3 TFSI e moeten gaan kosten, is nog niet bekend. Wel zegt Audi de eerste exemplaren in januari 2021 te verwachten. De prijzen volgen ongetwijfeld spoedig.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws