Tweede plug-in hybride variant voor Audi A3

We hadden het al aangekondigd, Audi brengt nog een tweede smaakversie van de A3 Sportback in plug-in hybridelivrei. Die wordt niet alleen krachtiger, hij gaat er ook iets anders uitzien.

Audi kon niet achterblijven, nadat eerder al Volkswagen, Skoda en Seat een krachtigere variant van hun plug-in hybride C-segmenter hadden voorgesteld. Ook bij Audi komt er dus een 245 pk sterke versie van de A3-met-stekker. Die mag gebruik maken van de 1.4 TFSI met 150 pk en 250 Nm, gekoppeld aan een 110 pk en 400 Nm sterke elektromotor. Die elektromotor zit ín de zestrapsautomaat, zodat de gewichtsverdeling behouden blijft. In 6,8 seconden rij je met de A3 45 TFSI e van 0 naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid de 232 km/u aantikt. Doe je niet te gek dan rij je met je volle 13 kWh-batterij zowat 63 kilometer ver. Opladen doe je in 5 uur, omdat je maximaal 2,9 kW door de lader mag sturen.

stoerder rood

Audi laat deze krachtigere versie van de plug-in hybride A3 ook visueel afwijken van de standaardversie. Zo krijgt hij een matzwarte grille en worden de remklauwen standaard rood gelakt. Daarmee vestigen ze de aandacht op de krachtigere remmen, die vooraan een diameter van 34 centimeter krijgen, achteraan is dat 31 centimeter.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws