Feest: Porsche bouwt 1 miljoen Cayennes

Liefhebbers van pure sportwagens doen best even hun ogen dicht. Porsche heeft namelijk bekend gemaakt dat zopas de miljoenste Cayenne van de band rolde. Een vloek en een zegen?

De Cayenne is namelijk de Porsche waarmee de heilige huisjes platgegooid begonnen worden. Nochtans is het ook de Porsche die het merk uit Zuffenhausen redde van de ondergang. Begin jaren 2000 stond Porsche namelijk dichtbij een faillisement en met de verkoop van platgeslagen kevers alleen zouden ze er niet komen.

porsche cayenne 955 first generation desert

Toen kwam daar plots de Cayenne, een SUV die in samenwerking met Volkswagen ontwikkeld werd. De VW Touareg leeft een leven in de kantlijn, maar de Cayenne werd een levensreddend model voor Porsche. De grote SUV bood plaats tot vijf inzittenden en plots was een Porsche geen wagen meer om als extraatje te kopen. Intussen is de markt wat geëvolueerd en werd de Macan het bestverkopende model, maar toch blijft de Cayenne goed verkopen.

porsche cayenne diesel 955 second generation

Zo goed zelfs dat Porsche zopas het miljoenste exemplaar op de markt zette. Het gaat om een karmijnrode Cayenne GTS met 460 pk. De productie van de Cayenne begon in 2003 met een 3.2 VR6-motor met 250 pk. Twee modelwissels later heeft de klant keuze uit zes motoren, waaronder twee plug-in hybrides. Wie zo'n Cayenne te groot vindt, kan vandaag ook terecht bij de Cayenne Coupé, al is dat eerder een nichevariant.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 17:26
afbeelding van this

Intussen toch al redelijk wat levensreddende modellen bij Porsche. De 944/928, de Boxster en dan de Cayenne. Hopelijk zullen ze nooit meer een nieuwe nodig hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws