Alfa Romeo neemt nu écht afscheid van de 4C

Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo 2020

Wij doen het stilaan alweer een tijdje zonder de Alfa Romeo 4C, maar voor de Noord-Amerikaanse markt wordt de Italiaan nog steeds gebouwd. Tenminste: nog even, in de tot 33 stuks beperkte speciale reeks van de Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo.

Bij ons is de Alfa Romeo 4C alweer uit de catalogus verdwenen. In Noord-Amerika strijdt de 4C Spider dapper voort. Nog even tenminste, want ook daar is het einde in zicht. Bij wijze van afscheidscadeau heeft Alfa Romeo nog één speciale reeks in petto: de 33 Stradale Tributo.

Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo 2020

Het hoeft niet te verwonderen dat dit eerbetoon aan de 33 Stradale uit 1967 beperkt is tot 33 exemplaren. Ze krijgen allemaal een koetswerkkleur in Rosso Villa d’Este en velgen in grijs en goud. Het interieur is dan weer bekleed met zwart alcantara en tabakskleurig leder. Het dashboard, de deurdrempels en de middenconsole zijn voorzien van een "33 Stradale”-opschrift.

Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo 2020

Het monocoquechassis uit koolstofvezel krijgt voor het eerst een transparant rode afwerking, terwijl de standaarduitrusting wordt uitgebreid. Zo monteert Alfa een Akrapovic-uitlaat en een sportievere ophanging, en duiken er meer koolstofvezel accenten op het koetswerk op. Aan de motor verandert er tot slot niets.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws