One-off: Lamborghini SC20 (2020)

Nee, ze gaan geen productie opzetten voor deze geknipte versie van een Lamborghini Avantador. Deze SC20 is een éénmalig bouwsel voor een gegoede klant.

In de SC20-benaming staat de SC voor Squadra Corsa. De roadster is ontwikkeld bij Lamborghini's Centro Stile en werd op maat gemaakt van een klant die onbekend wil blijven.

Je kan hem zien als een track car maar deze SC20 is volledig straatlegaal. De wagen is verder in het Bianco Fu geschilderd en krijgt Blu Cepheus-accenten. Hij staat vooraan op 20 inch velgen, achteraan zijn de velgen 21 inch groot. De achterspoiler is in drie standen verstelbaar. Als invloeden haalt Lamborghini zelf de Diablo Roadster, Veneno Roadste en Concept S aan. Hij krijgt een carbonvezel carrosserie die je ook al kan herkennen van de SC18 uit... 2018. Overigens wordt er in de SC20 dezelfde motor gelepeld. Zo krijg je een 6.5 liter V12 met 770 pk en 720 Nm veil. Schakelen doe je via een zeventrapsautomaat.

Hoeveel de wagen mag kosten deelt Lamborghini niet mee. Ook wie hem bestelde blijft een goedbewaard geheim, al zal je hem wel eens op één of ander concours kunnen spotten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws