Deze 5 gekke concept cars wilde Daihatsu showen op Tokyo Auto Show

De Tokyo Auto Show die begin volgend jaar zou plaatsvinden gaat niet door. Jammer voor Daihatsu, want dat had wel maar liefst vijf concept cars klaar om te laten zien op de autoshow voor tuningliefhebbers.

Niet dat het allemaal nieuwe modellen zullen worden, zie het eerder als versies met een hoekje af. Dat je die van de Japanners mag verwachten is niet zo verrassend, Daihatsu staat wel vaker bekend om zijn gekke modelletjes.

Als eerste is er de Hijet Jumbo Sporza. Het kleine busje met dubbele cabine wordt in conceptvorm bekeken als roadster. Hij krijgt een sportievere look en een kleine winddeflector in plaats van een echte voorruit. Daarachter zien we twee sportstoelen oprijzen. Achteraan zit er een dikke uitlaat onder het kleine laadplatform. Hij werd tenslotte ook wat lager bij de grond gelegd en voorzien van een setje rode zesspaaks velgen. Onder de kap zit een standaard 46 pk of 52 pk sterke motor

Ook de Thor Premium Ver trekt de sportieve kaart. Die krijgt wat D-sport onderdelen en ziet zijn carrosserie gelakt in een tweekleurige lak. Hij krijgt dikke velgen, een aangepaste neus en werd laag tegen de grond gelegd. Pimp my ride, iemand?

Van die Hijet maakte Daihatsu ook een kampeerauto. De Hijet Jumbo Camper Ver krijgt een camouflage-wrap over de achterkant en het dak. Vooraan krijgt hij dan weer ronde koplampen, die er samen met de aangepaste bumper voor zorgen dat hij een lachend gezicht krijgt.

In Japan rijdt ook nog de Taft rond. Die kreeg een versie die Taft Crossfield Ver mag heten. Zoals je al kan vermoeden is die variant meer geschikt om offroad te gebruiken. Een grotere rijhoogte en andere banden maken hem ruiger, net als de winch die voor op de neus gemonteerd werd. De kleine bull bar beschermt de koplampen tegen die rots die je niet zag aankomen. Bovenop werd een dakrek gemonteerd, zodat je wat reserveonderdelen kan meenemen.

Op de Daihatsu Copen tenslotte hoef je niet te veel aan te passen om iets apart te krijgen. Toch gingen de designers bij Daihatsu aan het werk met het dak om zo de Copen Spyder te creëren. Daarbij sneuvelde de voorruit voor een groot stuk. Achter de twee zetels verrijst een double bubble voor de crashveiligheid.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws