Peugeot 508 PSE heeft heet prijskaartje

Bij Peugeot kan je tegenwoordig weer terecht voor een sportversie van een regulier model. De GT Lines ten spijt, is het gebrek aan een echte GTI toch een doorn in het oog van de liefhebber. Die kan zijn hart nu ophalen aan de PSE, Peugeot Sport Engineered. En die heeft - in de vorm van de 508 - nu ook een prijskaartje.

De 508 PSE ontstond eerst als een concept car maar al snel werd duidelijk dat Peugeot de wagen in productie zou nemen. Niet zozeer met de hele hoop fluo striping erop - die kan je er kostenloos af laten nemen, de fluorescerende details in de voorbumper en op de remklauwen werden wel behouden.

krachtigste Peugeot ooit

De specificaties van de Peugeot 508 PSE kon je eerder al terugvinden op onze site, nu hebben we ook de catalogusprijs beet. Als je 65.136 euro neertelt mag je de 360 pk en 520 Nm sterke Peugeot-berline op je oprit zetten. Tel je 67.056 euro neer, dan heb je de 508 SW in PSE-uitvoering. Het mag dan wel de krachtigste Peugeot ooit zijn, met deze bedragen steekt hij een flink stuk boven de andere Peugeots uit. De "GT Pack"-versies, voorzien van een Hybrid 225-motorisatie kosten je namelijk 48.548 euro voor de berline.

Natuurlijk zit de 508 PSE goed in de uitrusting. Standaard nappaleder met 'kryptonite'-stiksels en elektronisch gestuurde ophanging. Ook Night Vision en adaptieve cruise control zijn sowieso aanwezig, net als vierwielaandrijving. Binnenin krijg je altijd het Premium Focal geluidssysteem met 10 speakers, 4 tweeters, evenveel woofers en een 12-voudige digitale versterker. De zetels hebben een massagefunctie, het stuur is afgewerkt in leder. De 508 PSE staat tenslotte altijd op 20 inch lichtmetalen Exxar-velgen. Verder vinden we op de optielijst alleen een éénfasige lader (300 euro), akoestische voorruit met verwarming (130 euro) en een panoramisch schuifdak (1.330 euro)

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws