Jeep viert 80e verjaardag met special editions

Voorlopig geen nieuw model bij Jeep naar aanleiding van hun 80e verjaardag maar dat wil niet zeggen dat het merk het jubileum niet viert. Een aantal speciale reeksen zorgen ervoor dat de confetti toch wat kleur heeft.

Het is niet het jaar om je jubileum te vieren, zo'n virtuele Zoom-party is toch minder aangenaam dan een live-feestje. Jeep ontstond 80 jaar geleden nadat het Amerikaanse leger de wagens op Europese grond neerzette om zo de oorlog te winnen. Of toch ongeveer.

grijze accenten

Om dat jubileum te vieren lanceert Jeep een aantal feestuitvoeringen onder de noemer '80th Anniversary'. Die versies zitten vooral dik in de uitrusting, met hier en daar ook een special item. Zo zijn de aluminium velgen van de Renegade niet zoals je gewoon bent en zitten er ook een hoop Granite Crystal-accenten op het exterieur.

De '80 Anniversary'-versie is beschikbaar op de Renegade, de Compass en de Wrangler. De Renegade is meteen beschikbaar, de twee andere modellen volgen later. Alledrie krijgen ze het UConnect-multimediasysteem, achteruitrijcamera en Keyless Go standaard, samen met nog wat andere veiligheidsattributen.

facelift

Tegelijk met de '80th Anniversary'-editie lanceert Jeep de facelift van de Compass, waarvan je nu de eerste foto ziet. Daarop zie je onder andere een aangepaste bumper, terwijl ook het interieur een gewijzigde indeling kreeg.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws