Net op tijd: Toyota Hilux AT35 voor de sneeuw

Dat hebben ze goed bekeken, bij Toyota. Net nu je geen kant uit kan vanwege de sneeuw, lanceren ze de sneeuwridderversie van de Hilux. Met de Hilux AT35 moet je zowat elk onherbergzaam terrein kunnen bedwingen.

AT35 is de benaming die Toyota geeft aan de modellen die worden geprepareerd voor ruig terrein. Wie zo'n pick-up bestelt, boekt namelijk tegelijk een rondje langs Arctic Trucks, de offroadspecialist die van geen kleintje vervaard is.

Standaard is de Hilux AT35 een Hilux met dubbele cabine, uitgevoerd in de Invincible-uitvoering. Die krijgt de stevigste dieselmotor uit de Hilux-stal mee, 203 pk en 500 Nm uit een 2.8 D-4D blok. Uiteraard komt deze versie met vierwielaandrijving, voor de AT35 zit daar standaard een zestrapsautomaat bij.

zes en half

Om het allemaal wat stoerder te maken, wordt de Hilux AT35 65 millimeter hoger gezet. Daarbij worden aan- en afrijhoeken met 9 en 3 graden vergroot. De BF Goodrich modderbanden omvatten nieuwe 17 inch velgen en alle schoeisel wordt aan de wagen verbonden met speciale Bilstein vering en dempers. Een nieuwe stabilisatorstang en herziene differentiëlen zorgen ervoor dat je niet snel vast komt te zitten.

De AT35 set zal je wel een bom duiten kosten. Toyota maakt zelf gewag van 21.300 euro voor de conversie alleen al, daar moet je nog de taksen en de aankoop van de Hilux zelf bijrekenen. Of de set in België wordt aangeboden via de reguliere dealer is nog niet geweten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws