Euh, wat?! Skoda Scala Edition S krijgt 190 pk

Skoda Scala Edition S (2021)

Altijd al gedacht dat de Skoda Scala een auto voor brave huisvaders is? Wij ook. En dan pakt Skoda uit met een versie met 190 pk en een bodykit. Maar noem het geen Scala RS.

De Scala is in ons land verkrijgbaar met de brave 1.0 TSI met ofwel 95 ofwel 110 pk. Wil je gek doen, dan ga je normaal gezien voor de 1.5 TSI met een whopping 150 pk. Doe 'm dan maar in Monte Carlo uitvoering, dan heeft het oog ook wat. Nu verzon de motorenafdeling bij Skoda echter het idee dat die 1.5 TSI met 190 pk en 290 Nm uit het Volkswagen-schap óók in de Scala past. En zo komt het dat Skoda een Scala met 190 pk in de rangen heeft. Dat is net een tikje meer dan de Skoda Fabia RS van de vorige generatie had, tien jaar geleden.

Skoda Scala Edition S (2021)

Noem de Scala Edition S echter geen Scala RS, want dat is hij niet. De prestaties worden trouwens niet bekend gemaakt. Behalve de motor wordt namelijk alleen het uiterlijk aangepakt, in samenwerking met tuner ABT. Zo wordt de wagen gebaseerd op de eerder vermelde Monte Carlo-uitvoering en krijgt hij een dikke kit met aangepaste bumpers en een achterspoiler. Er zit zelfs een diffusor onder de Scala Edition S. Voor de velgen ging Skoda ook even op bezoek bij ABT, om daar een setje achttieners uit het rek te nemen. Binnenin zien we sportstoelen met leder bekleed, een sportstuur, aluminium pedalen en accenten in koolstof terugkomen.

Skoda Scala Edition S (2021)

Voor de Duitse versie van de Skoda Scala Edition S betaal je 33.790 euro. Wel moet je snel zijn, want Skoda limiteert de productie op 500 stuks. Verwacht niet dat de potente versie ook naar België zal komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws