Onthuld: Lexus IS 500 F Sport Performance is opvolger IS F

Lexus IS 500 F Sport Performance (2021)

De Lexus IS F was de aanzet tot het F Sport-gamma van Lexus. Met de derde generatie levert Lexus opnieuw een F-versie, al zien wij die aan onze neus voorbij gaan.

Want de Lexus IS komt niet naar ons, dus komt ook de IS 500 F Sport Performance niet tot hier rijden.

Als je onder de kap kijkt, weet je meteen waarom. Waar andere merken goochelen met hybride aandrijvingen, kleinere blokken met turbo's en opengevezen uitlaatsystemen gooit Lexus botweg de 5.0 V8 opnieuw onder de motorkap. Die V8 is 479 pk en 536 Nm sterk en gebruikt een achttrapsautomaat voor de overbrenging. Die overbrenging gebeurt integraal op de achterwielen. In 4,5 seconden rijdt de rode Lexus van 0 naar 100 km/u.

Lexus IS 500 F Sport Performance (2021)

yamaha-demping

Volgens Lexus zet de nieuwe IS 500 F Sport Performance slechts 65 kilogram meer op de weegschaal dan de iets minder straffe IS 350. Hij krijgt verder een adaptief sportonderstel en een sperdifferentieel met Yamaha-dempers achteraan. Lexus sleutelde verder ook aan de stuurinrichting die hem directer moet laten sturen dan de andere IS'en in het gamma.

Lexus IS 500 F Sport Performance (2021)

Aan het exterieur herken je de IS 500 F Sport Premium. Punt. Je hoeft niet tweemaal te kijken om te zien dat de dikke uitlaateindes diagonaal zijn opgesteld. Ook niet om te zien dat de IS 500 F op dikke 19 inch velgen geschoeid is. Kijk je nog eens, dan zie je wel dat de motorkap 5 centimeter hoger is gepositioneerd, anders kon de V8 er niet onder. Achteraan zien we een felle spoiler die je er nog eens op wijst dat hier geen gewone IS staat.

Lexus IS 500 F Sport Performance (2021)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws