Suzuki-baas zet na 42 jaar stap terug

"Die Japanners gaan lang mee." Een uitspraak die niet alleen geldt voor de automodellen van de Japanse merken maar ook voor hun leiders.

Zo komt het dat de voorzitter van Suzuki op 91-jarige leeftijd en na een zittijd van meer dan 40 jaar in juni een stap terug zet. Voorzitter, want sinds 2016 was Osamo Suzuki niet meer de CEO nadat hij daar van af zag door een schandaal rond kilometerfraude.

Osamu Suzuki begon aan zijn loopbaan bij Suzuki in 1958, waarna hij in 1978 grote baas werd. Hij is de man onder wie Suzuki werd wat het nu was, met onder andere een succesvolle instap op de Indische markt, waar er voor elke twee auto's intussen één Maruti Suzuki wordt verkocht.

Suzuki zelf staat ook niet stil. De eeuweling kondigde onlangs aan dat ze zowat 8,31 miljoen euro zouden investeren in elektrische technologie in de komende vijf jaar. Daarnaast zal Osamu's opvolger ook verder moeten strijden tegen nieuwe startups als Tesla en Apple in hun marktsegment.

Die opvolger is overigens al lang bekend. Toshihiro Suzuki, de zoon van Osamu zal de taken van zijn vader overnemen. Toshihiro is nu al CEO van het bedrijf. Osamu zelf zal actief blijven in het bedrijf, dat door zijn grootvader opgericht werd aan het begin van de 20e eeuw.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws