Subaru zet Forester Sport op Belgische piste

Subaru lanceert een nieuwe versie van de Forester op de Belgische markt. Met de Forester Sport maken ze de Forester crossover wat dynamischer.

Subaru hijst de Forester in een trainingspak en noemt hem Forester Sport. Dat houdt in dat de wagen een dynamischer uiterlijk krijgt door wat extra accenten. Zo worden een aantal delen van voor- en achterbumper oranje gespoten, al blijft het allemaal wel binnen het aanvaardbare. De dakdragers en zijprofielen zijn dan weer zwart gelakt. Ook zwart zijn de grille en de omranding van de mistlampen. De 18 inch grote velgen worden dan weer donkergrijs gespoten. Die kleuren moeten de wagen volgens Subaru robuuster en avontuurlijker doen ogen.

Tegelijkertijd neemt Subaru de tijd om voor de hele Forester-lijn de koplampen te herzien. Een nieuw binnenwerk zorgt voor meer contrast en accentueert zo de C-vormige LED-signatuur.

Binnenin komen de oranje accenten weer terug. Die zie je rond de ventilatieroosters, het instrumentenpaneel en de versnellingspook. Om ervoor te zorgen dat de avontuurlijke inzittende het interieur niet bevuilt, worden deurpanelen en zetels gecoat met een waterwerend product. Alle inzittenden krijgen daar nog zetelverwarming bovenop als extraatje. Verder vind je her en der in het interieur een 'Sport'-insigne terug. In de achterklep wordt een extra LED-lamp geplaatst, zodat je na je avonturen voldoende licht hebt om de modderige laarzen op te bergen.

all show, dezelfde go

Motorisch verandert er niets aan de Subaru Forester Sport. Dat wil zeggen dat hij gebruik blijft maken van een e-Boxer aandrijflijn. Daarin zit een combinatie van een elektromotor met de bekende Boxer-motor verwerkt. De overbrenging gebeurt door Subaru's Lineartronic CVT transmissie en alles wordt netjes op de weg gebracht via het Symmetrical All-Wheel Drive.

Subaru baseert de uitrusting van de Forester Sport op die van de Forester Premium. Dat maakt dat hij een rijkelijke uitrusting heeft maar zorgt er ook voor dat hij bovenaan de prijslijst komt te staan. De vernieuwde Subaru Forester MY21 heb je vanaf 35.995 euro, de Forester Sport moet 43.995 euro gaan kosten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws