Kia toont eerste stukje EV6

Kia EV6 teaser 2021

Ook bij Kia zitten ze niet stil op elektrovlak. na de e-soul en e-Niro krijgen we binnenkort de EV6 op ons bord. Kia's eerste elektrische auto van de nieuwe generatie die zijn genen deelt met de Hyundai Ioniq 5. Een eerste plaagstoot moet ons warm maken voor de nieuwe Koreaan.

Er gaat geen dag voorbij of er wordt ergens een nieuwe elektrische auto aangekondigd. Ook Kia doet haar duit in het zakje door een eerste plaagstoot van de EV6 wereldkundig te maken. Die EV6 zal Kia's nieuwste EV worden die meteen ook de nieuwe naamstrategie voor het merk aankondigt én gebruik maakt van een nagelnieuw elektrisch platform dat het deelt met de Hyundai Ioniq 5.

Inspirerende beweging

Net zoals broeder Ioniq 5 belooft de EV6 alvast een designstatement te worden. Dat blijkt alvast uit de eerste donkere plaagstoten die we van Kia hebben gekregen. Daarop zien we een crossover-achtige auto met een zwierige afgelijnde achterkant en scherp geaccentueerde koplampen. Volgens Kia werd de EV6 dan ook ontworpen met de nieuwe slogan van het merk in het achterhoofd: Movement that inspires.

Kia EV6 teaser 2021

Onderhuids rolt deze EV6 op het E-GMP-platform. Fundamenten die Kia samen met zustermerk Hyundai ontwikkelde voor volledige elektrische auto's. Bij Hyundai zorgde dat bijvoorbeeld al voor de Ioniq 5. Het voordeel van dat platform is dat er geen toegiften moesten worden gemaakt op vlak van packaging. Daardoor meer ruimte in de koffer en meer ruimte voor de passagiers.

306 pk?

De aandrijflijn van deze EV6 houdt Kia nog even onder doek. Al is het aannemelijk dat dit identiek zal zijn aan die van de Ioniq 5. Die elektrische Hyundai gebruikt een tot 306 pk sterke aandrijflijn met twee motoren en een accu van maximaal 72.6 kWh. Zonder twijfel zal Kia ook een "bravere" versie op het schap zetten. Met een accu van pakweg 58 kWh en één elektromotor.

Kia EV6 teaser 2021

Kia laat tenslotte nog weten dat deze EV6 Kia's nieuwe naamstrategie voor elektrische auto's uit de doeken doet. Zo zullen alle toekomstige EV's van Kia gebruik maken van de letters EV, gevolgd door een cijfer dat moet weergeven waar in de hiërarchie dat model zich bevindt. Door het eerste model het cijfer "6" op te spelden maakt Kia ons alvast duidelijk dat het op termijn nog een reeks grotere en kleinere EV's plant. Nog in de eerste helft van 2021 zal Kia het volledige doek halen van de EV6.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws