Jaguar restaureert E-type voor 60e verjaardag (1961-2021)

Jaguar E-Type 60 years (2021)

Was er dit jaar een autosalon in Genève geweest, we hadden ons kunnen vergapen aan de jubileum-editie van de Jaguar E-Type.

Want dit jaar is het exact zestig jaar geleden dat Jaguar de E-Type voorstelde op het autosalon van Genève. Zestig jaar later trekt Jaguar Classic het doek van de E-Type 60 Collection. Het gaat om zes coupé's en zes roadsters die volledig gerestaureerd werden zoals het hoort.

twee-aan-twee

Eentje kopen zal moeilijk worden, want Jaguar verkoopt ze alleen als koppel. Zet je ze alletwee op de oprit, dan kijk je naar de blinkende Flat Out Grey-lak op de coupé en de Drop Everything Green-lak op de roadster. En die namen zijn niet eens gelogen, zo'n E-Type doet nog steeds de hoofden draaien als er eentje langs rijdt. De coupé krijgt daarbij een Smooth Black lederen interieur, terwijl de roadster Suede Green als interieurkleur krijgt.

Jaguar E-Type 60 years (2021)

De wagens werden niet zomaar opgekalefaterd. Jaguar Classic zorgde voor een vijfversnellingsbak met synchromesh en spiraalvormig gesneden -helical cut - tandwielen voor de versnellingsbak. Die krijgt ook een stevigere aluminium omkasting. De versnellingsbak wordt gekoppeld aan de XK motor, een 3.8 zescilinder met 265 pk.

gouden stuur

Restaureren was één ding, de techniek op niveau brengen een ander. Binnenin wordt echter ook aandacht besteed aan hedendaagse technologie. Zo is er een infotainmentsysteem aanwezig, volledig met Bluetooth-connectie en satellietnavigatie. In de middenconsole is een gravure aangebracht die herinnert aan de route die de oorspronkelijke E-Types aflegden van Coventry naar Genève.

Jaguar E-Type 60 years (2021)

Er zijn ook stiksels te zien met een "1961-2021" insigne en de centerring van het stuurwiel is uitgevoerd in 24 karaats goud. Om alles proper te houden worden zowel de roadster als coupé geleverd met een car cover in overeenstemmende kleur, een gereedschapsrol en opbergtassen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws