Skoda Kushaq rijdt aan onze neus voorbij (2021)

Skoda Kushaq India 2021

Skoda heeft in India het doek getrokken van de Kushaq, een kersverse crossover die niet naar onze contreien zal komen. Of dat een spijtige zaak is?

In België heeft Skoda momenteel op SUV- en crossovervlak de Kamiq, Karoq, Kodiaq en elektrische Enyaq in haar catalogus staan. Internationaal mag je daar nog de Kamiq GT, Kodiaq GT én nu ook deze Kushaq bij rekenen. Jep, ze hebben het daar bij Skoda wel voor ingewikkelde namen.

Karoq-a-like

Deze kersverse Kushaq is alvast een intrigerend model. Want neem je er de dimensies bij, dan rijdt deze Kushaq zo in het vaarwater van de kleine Kamiq. De Indische Skoda is net iets korter, een tikje smaller en een streep hoger dan die Kamiq. Waarom Skoda dan niet gewoon de Kamiq verkoopt in India? Dat heeft budgettaire redenen. Zo staat deze Kushaq op het MQB A0 IN-platform. Een specifiek voor de Indische markt ontwikkelt platform. In die zin dat het zich laat baseren op de Europese R&D van het bij ons gekende MQB-platform maar dat het vooral gebruik maakt van lokaal geproduceerde onderdelen. Dat drukt uiteraard de prijs van deze Kushaq.

Skoda Kushaq India 2021

Laat dat echter geen afbreuk doen aan deze Kushaq, want net zoals de moderne Skoda's wereldwijd kan je dit bezwaarlijk een budgetkarretje noemen. Het design is stoer, het interieur is op punt en de motoren zijn ook bij ons gekend. Het gaat dan over een 1-liter driecilinder benzine met 115 pk (175 Nm) en een 1.5-liter viercilider benzine met 150 pk (250 Nm). Naast deze Kushaq verkoopt Skoda in India nog de Rapid, Superb en - gek genoeg - de Octavia RS 245.

Skoda Kushaq India 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws