Renault Express breidt bedrijfswagengamma uit

Renault vergroot het aanbod lichtebedrijfswagens door de Express aan het gamma toe te voegen. Komt hij je bekend voor?

Renault laat tegelijk met de Kangoo bestelwagen ook een Express-bestelwagen zien. Je kan je afvragen waarom ze dat niet al veel vroeger deden want de Renault Express is eigenlijk een kopie van de Dacia Dokker. De Dokker wordt in Zuid-Amerika als Renault Dokker verkocht en nu komt hij dus naar Europa als Renault Express. Die naam kiest Renault omdat deze meer geschiedenis heeft en minder verwarring geeft met de Dacia-versie van de Dokker-naam.

3,3 m³

De Renault Express is een handige harry. Hij krijgt namelijk 3,3 kubieke meter aan lading slikken, laadbaar via een zijdelingse schuifdeur van 72 centimeter breed. Achteraan laden kan ook, zo bereik je ook de 1,91 meter diepe laadruimte. Met benzinemotor kan je 780 kilogram laden, de dieselversie slikt maar 650 kilogram.

Renault voorziet dus zowel diesels als benzines voor de bestelwagen. Zo heb je de 1.3 TCe met 100 pk en 200 Nm. De diesel is de bekende 1.5 Blue dCi en die kan je krijgen met ofwel 75 pk en 220 Nm ofwel 95 pk en 240 Nm. Een Ecoleader-versie komt er ook van de lichtste versie. Die wordt beperkt op 100 km/u en krijgt een zuinige Eco-rijmodus en een schakelindicator.

familieneus

Renault voorziet de Dokker,... euh Express ook van een eigen gezicht, in lijn met het Renault-gamma van tegenwoordig. Dat maakt hem wel wat moeilijker te onderscheiden van de Kangoo-bestelwagen die Renault ter zelfder tijd lanceert. We zien de bekende Renault-koplampen met C-vormige LED-strip. Hij wordt standaard ook uitgerust met 15 inch stalen velgen en zwarte kunststoffen bumpers. Ook draagt deze Express nog het oude Renault-logo.

Binnenin zien we een interieur dat het utilitaire van deze Express benadrukt. Een robuuste stoffen bekleding op de zetels en een in de hoogte verstelbare bestuurderszetel zijn de voornaamste kenmerken. Renault koos voor andere zetels dan Dacia en verzekert ons er ook van dat de akoestiek en isolatie verbeterd werden. In het interieur vinden we nog voor in totaal 48 liter aan plaats voor etra spullen in opbergvakken. Wie dat wil kan voor Renaults Easy Link met 8 inch touch screen aan het werk. Dat systeem kan je koppelen met Android Auto en Apple Car Play. Verder zijn er nog drie USB-poorten en vier 12v stekkeraansluitingen te vinden in het interieur. Optioneel krijg je zelfs een inductielader.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws