Into the bush: Subaru Outback Wilderness

Subaru laat de Outback groeien door hem een ruigere versie te geven. Wordt de crossover op die manier weer een SUV?

Subaru werkt al jaren in de kantlijn aan crossovers met een hoekje af. De Forester is een voorbeeld, de Outback - destijds een afgeleide van de Legacy - is een andere. Nu zorgt Subaru met de Outback Wilderness voor een opgeruigde versie van haar grootste crossover.

voor 't echte werk

Wat die aanpassingen net inhouden zie je al bij de eerste aanblik. Geen alsofroadcapaciteiten maar echt nuttige aanpassingen. Is het dan verwonderlijk dat de Outback Wilderness vooral in Australië verdeeld zal worden?

Subaru Outback Wilderness (2021)

Uiterlijk zien we veel extra kunststof onderdelen. De bumpers werden hertekend, vooraan krijgt de Outback Wilderness LED-mistlichten. Subaru brengt verder nog koperkleurige details aan op de bumpers. Het chrome op de Outback wordt vervangen door zwarte accenten, de dakrails kunnen meer gewicht aan.

Binnenin krijg je een waterafstotende stof over je zetels en deurpanelen, voorzien van Wilderness-opschriften her en der. Ook hier vind je de koperkleurige accenten terug. Verder zien we nog all-weather vloermatten, een aangepaste bescherming van de laadvloer en aluminium pedalen.

Subaru Outback Wilderness (2021)

De Outback Wilderness staat met 24,1 centimeter bodemspeling ruim 2 centimeter hoger dan de reguliere Outback. Dat mag ook want zo krijgen de Yokohama Geolander-offroadbanden wat meer speelruimte. De witte print op de banden refereert naar de eerste generatie Subaru Outback.

De offroadbanden worden verder aangevuld met grotere aan- en afrijhoeken, een aangepast differentieel en een eveneens aangepaste CVT-versnellingsbak. De veerwegen van de dempers zijn langer gemaakt, zodat ruiger terrein makkelijker overwonnen wordt.

Subaru Outback Wilderness (2021)

Onder de kap van de Outback Wilderness zit een 264 pk en 376 Nm sterke 2.4 boxer, die zoals eerder gezegd gekoppeld wordt aan Subaru's Lineartronic CVT. We verwachten dat je voor een testje met deze wagen een reisje zal moeten plannen naar ... de Australische Outback. Naar ons land komt de Wilderness-versie naar alle waarschijnlijkheid niet, wel kan je tegen het einde van het jaar de nieuwe Outback bij de dealer zien staan. Die wordt uitgerust met de atmosferische 2.5 boxer-motor, voorzien van 169 pk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 09:27
afbeelding van JL

Even melden dat dit om een versie van de nieuwe Outback gaat, die op 24 maart in België werd aangekondigd. België krijgt echter enkel de nieuwe Outback met de klassieke 2.5L atmosferische boxer. De 2.4 turbo, origineel uit de 7-zits Ascent, gaat aan ons voorbij.

Sven 15:16
afbeelding van Sven

Klopt! Er heerste wat verwarring over de lancering van de nieuwe bij ons. Het artikel is inmiddels aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws