Skoda Octavia Sportline: Zondags sportplunje (2021)

Skoda Octavia Sportline info

Skoda hijst voor het eerst in de geschiedenis van het model de Octavia in een Sportline-plunje. Die outfit laat zich typeren door zwarte accenten en een sportievere afwerking binnenin. Motorisch geen specifieke krachtbron, wel alle gekende motoren. Van diesel over plug-in tot CNG

Bij Skoda heet de sportievere afwerking voor haar auto's niet RS-Line (naar analogie met de volbloed RS'en), wel Sportline. Die Sportline komt nu voor het eerst in de geschiedenis van het model naar de Octavia. Waardoor zowel sedan als stationwagen hun sportief zondags jasje aan mogen trekken.

Moet er nog zwart zijn?

Net zoals bij pakweg Audi (S-Line), Volkswagen (R-Line) of Peugeot (GT-Line) voert de optische opsmuk de boventoon. Zo laat een Octavia Sportline zich herkennen door een zwarte grille, zwarte accenten op de bumpers rondom en zwart gemaakte logo's. 17-duims zwarte velgen (begin je de trend te zien?) zijn standaard, optioneel kan je opteren voor 19-duims Sportline velgen in het - je raadt het al - zwart. Tenslotte krijgt de sedanversie een subtiele zwarte spoiler achterop, zowel sedan als combi krijgen Sportline-ingsignes op de flank.

Skoda Octavia Sportline info

Kijken we verder naar het interieur, dan spreekt Skoda over sportzetels en een sportstuurtje dat we stiekem kennen vanuit de RS. De inlegstroken zijn voortaan pianozwart. Opletten dus, met die vettige vingers. Onder de kap krijgt de Octavia Sportline geen unieke motor. Waardoor je de beschikking krijgt over het ruime standaardaanbod minus de RS-motoren. Diesel, benzine, milde hybride, plug-inhybride en zelfs CNG, de Octavia heeft ze allemaal en voortaan ook naar wens in Sportline-outfit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws