Volkswagen kondigt GTX-label aan

Volkswagen maakt net voor het weekend bekend dat het een GTX-label aan het gamma zal toevoegen. Dat label wordt op de sportievere elektrische modellen gekleefd. Welke dan precies?

Wel, de ID.4 is het eerste model van Volkswagen dat ook als ID.4 GTX door het leven zal gaan. Daarmee vervolgt Volkswagen een lijn die het in 1976 opstartte met de GTI. Nadien kwamen nog de GTD voor de diesels en kreeg ook de plug-in hybride lijn een GTE-versie.

De ID4 is niet de eerste wagen waaraan je denkt als je bij Volkswagen een sportieve elektroauto zou gaan kiezen. Toch verkiest VW deze zelf boven de kleinere ID.3. Zijn het marketingtechnische redenen?

elektrisch vierwielaangedreven

Volkswagen geeft de ID.4 X alvast twee elektromotoren mee die beide aandrijving geven op een andere as. Daarmee is de ID.4 ook de eerste vierwielaangedreven elektrische Volkswagen. Wat het vermogen betreft is het voorlopig nog koffiedik kijken. Er doen geruchten de ronde dat de ID.4 GTX een vermogen van meer dan 300 pk zou krijgen maar die geruchten werden nog niet bevestigd. Zekerheid daarover krijgen we pas wanneer de ID.4 GTX wordt onthuld. Dat zal op 28 april zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
JL 21:34
afbeelding van JL

Nerd-gamer-alert: als een andere fabrikant nu RTX gaat gebruiken, kan Volkswagen afdruipen.

Dominique 11:09
afbeelding van Dominique

Stel je voor...de Volkswagen GTX 3090....

JL 15:21
afbeelding van JL

Te bestellen, maar niet leverbaar voor eind 2021. Tenzij je 2x de prijs betaalt.

Agoras Piet 08:35
afbeelding van Agoras Piet

In een ver verleden toch al gebruikt door Renault toch?
Hoorde in het rijtje GTL, GTS, GTX...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws