Amerika kan niet lachen met Voltswagen-grap, stelt onderzoek in

De Voltswagen-naamsverandering van Volkswagen op 1 april was een grap die zijn doel gemist heeft. In plaats van een aprilvis op de rug krijgt Volkswagen of America nu een onderzoek aan haar broek gesmeerd.

Een aantal dagen voor 1 april lanceerde Volkswagen een persbericht waarin het aankondigde dat ze voortaan als 'Voltswagen' verder gingen omdat de elektrificatie zich doorzette. Dat nieuws fopte heel wat nieuwssites en zo werd ook de bevolking op het verkeerde been gezet.

op de rooster

De reacties op de grap waren erg negatief en hoewel Volkswagen een verduidelijkend - geen verontschuldigend - bericht de wereld in stuurde mocht het niet baten. De aankondiging had de aandelenmarkt ook beïnvloed en daar zijn ze vooral in Amerika heel gevoelig voor. Een stijging van 12,5 procent van het aandeel van Volkswagen of America voor een fake news-bericht? Dat kan daar niet, op langere termijn zou het effect echter klein zijn. Volgens het Duitse Der Spiegel is de US Securities and Exchange Commission een onderzoek gestart naar de relatie tussen de grap en de stijging van de aandelen. Daarvoor werd al officieel informatie gevraagd bij VW zelf.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws