Morand Cars: Zwitserse hypercar in de maak

Morand Cars Hypercar Swiss 2021

Het Zwitserse Morand Cars wil tegen 2023 een hypercar op de markt brengen die je kan krijgen met een hybride- of elektrische motor. Achter het project zitten klinkende namen vanuit de Formule 1 en Le Mans. Of dat genoeg is om het project van droom naar realiteit te brengen?

Zwitserland heeft er een tweede autobouwer bij. Het is te zeggen, na Piëch Automotive (wie kent die nog?) is nu ook Morand Cars uit de bergen herrezen. Een project van Benoît Morand en Eric Boullier. Wiedadde? Wel, een ex-Le Mans teambaas en een voormalig Lotus F1 teammanager. Geen doetjes dus. Beiden dromen luidop van een Zwitserse hypercar.

Tesla Roadster-rivaal

Een naam heeft die hypercar nog niet, specificaties al wel. Kwestie van wat fondsen te kunnen verwerven. Zo zal de auto worden opgetrokken uit koolstofvezel en composiet en kan je als klant kiezen uit twee aandrijflijnen. Zo is er een hybride-set-up bestaande uit een 5.2-liter V10 die hulp krijgt van een elektromotor tussen de motor en versnellingsbak. Kortom: een hybride Audi R8 of Lamborghini Huracan. Samen met een elektromotor op elk voorwiel spreekt Morand Cars over een systeemvermogen van 1.100 pk. Een compacte accu van 4.5 kWh moet zorgen voor een elektrische range van 50 Kilometer. Al neem je dat best met een serieuze korrel zout.

Morand Cars Hypercar Swiss 2021

Liever geen verbrandingsmotor aan boord? Dan kan je ook nog kiezen voor een elektrisch alternatief van de hypercar. De Zwitsers placeren dan vier elektromotoren (één aan elk wiel) goed voor een systeemvermogen van 1.950 pk. Tesla Roadster territorium dus. Energie halen de motoren uit een accu van 70 kWh die een grotere energiedensiteit moet hebben dan de accu van een Formule E-racer. Voor de techneuten: het gaat dan over 180Wh/kg. Morand Cars hoopt tegen 2023 haar eerste exemplaren te leveren. Kostprijs - ongeacht de motorkeuze? 2.3 miljoen Zwitserse Franken. Al mag je ook met 2 miljoen euro passeren. Of we deze auto ooit in productie gaan zien? Hoop doet leven...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws