Renault lanceert dit jaar nog elektrische Mégane E-Tech Electric

Renault Megane e-tech electric

Tegen 2030 verwacht Renault dat 9 op de 10 verkochte auto's EV's zullen zijn. Wil het Franse merk dat doel bereiken, dan zal het fors haar elektrische portfolio moet uitbreiden. En kijk, dit jaar krijgen we nog een elektrische Mégane te zien, die in 2022 de verkoop in zal gaan.

Met de Twizy, Zoe en elektrische varianten van de Twingo, Kangoo en Master heeft Renault best wel wat EV's aan te bieden. Een rechtstreekse concurrent voor pakweg de Volkswagen ID.3 heeft het Franse merk nog niet. Met de nadruk op "nog niet", want dit jaar nog komt daar verandering in. Jawel, Renault gaat de Mégane in een elektrisch jasje steken.

60 kWh

Die Mégane E-Tech Electric is trouwens niet zo maar een omgebouwde Mégane. Nee, de EV zal rollen op het CMF-EV-platform dat ook gebruikt zal worden voor de Nissan Ariya. Hoewel Renault dus had kunnen kiezen voor een Frans crossover-alternatief voor die Ariya, heeft het merk besloten de technologie te verpakken in een klassieke hatchback. Hulde!

Renault Megane e-tech electric

Hoewel er nog geen exacte specificaties zijn meegedeeld liep Renault vorig jaar al wat vooruit met de Mégane eVision, een conceptwagen die een 218 pk sterke motor herbergde op de vooras en teerde op een accu van 60 kWh. Hoogstwaarschijnlijk zal de uiteindelijke productieversie met soortgelijke waarden pronken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:43
afbeelding van Waxweazel

De belangrijkste vraag zal zijn wat het gaat kosten.
Door overschakeling naar EV's worden auto's veel te duur voor de normale werkmensen.

this 13:52
afbeelding van this

Ik vermoed dat er wel serieuze prijsdalingen zullen komen. De marges schijnen wat groter te zijn op elektrische wagens.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws