VW Tiguan Allspace ziet facelift vooral binnenin (2021)

De grote versie van de Tiguan is ook onderworpen aan een facelift maar daar zie je aan de buitenzijde praktisch niets van. Aan de binnenkant wordt daarentegen meer aangepast.

De grote Tiguan is 11 centimeter langer dan zijn gewone broer en na diens facelift vorig jaar bleef het even stil rond de Tiguan Allspace. Nu is hij er dus terug, met meer onderscheidende onderdelen tegenover de auto waarvan hij afstamt.

vergrootglas-facelift

Aan de buitenzijde zijn de verschillen te zien, zo krijgt hij een andere LED-signatuur in de achterlichten en werd de achterbumper hertekend, die de Tiguan Allspace nog eens 22 millimeter langer maakt. De C-stijl is ook anders vormgegeven dan bij de reguliere Tiguan. Vooraan zit er voortaan een LED-strip in de grille al is dat voorbehouden voor de duurdere versies. Daarbij krijg je dan een aantal nieuwe kleurtjes voor de lak. Wil je 'm echt onderscheiden van z'n voorganger, dan doe je dat aan het 'Tiguan'-benaming op de poep, dat nu Passat-gewijs onder het logo zit. Tot zover de wijzigingen aan de buitenkant. Als ze bij Volkswagen een facelift doen, dan doen ze dat vooral discreet.

VW Tiguan Allspace facelift (2021)

hogerop de ladder

Aan de binnenzijde kan je nog altijd tot 1.920 liter bagage kwijt, tenzij je alledrie de zetelrijen rechtop zet. In dat geval kan je met zeven op reis. Het interieur krijgt een upgrade, met een standaard 10,25 inch Virtual Cockpit-scherm voor elke versie. In de middenconsole zit nog eens een scherm, ditmaal voor het infotainment, dat minstens 8 inch groot is. Net als bij de Golf zitten er meer knopjes met haptische feedback in de Tiguan Allspace, die het premiumgevoel moeten verhogen. De duurste versies krijgen verder geperforeerd leder, andere versies krijgen optioneel semi-leder. De zetels kunnen verwarmd en gekoeld worden. Smartphones kan je tegenwoordig draadloos opladen, optioneel krijg je een Harmann Kardon geluidssysteem.

VW Tiguan Allspace facelift (2021)

Op motorisch vlak verandert er niks, zo blijft het gamma bestaan uit drie benzinemotoren met vermogens tussen 150 en 245 pk en zitten er ook twee diesels bij die 150 of 200 pk leveren. De Tiguan R Allspace met 320 pk, die zit er voorlopig niet in.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws