Helemaal gedaan: Mitsubishi zwaait Pajero uit met Final Edition

Nadat de Pajero er al een aantal jaren geleden tussenuit muisde in ons land en Mitsubishi er twee jaar geleden een Final Edition tegenaan gooide voor Europa, ziet de Pajero nu ook in andere continenten het einde naderen.

In Australië, na Afrika is dat de 4x4-regio bij uitstek, doet Mitsubishi dat evenzeer met een 'Final Edition'. Het is vooral de bedoeling om de zevenzits Pajero wat sneller buiten te krijgen, want behalve een 88 liter grote dieseltank en een hoop extra accessoires zit er eigenlijk weinig verschil op met de gewone Pajero. Zo krijg diegene die de Pajero Final Edition een motorkapbescherming, extra vloertapijten - krijg je die niet sowieso van je dealer als je eens lief kijkt? - en een in lederen hoes verpakte handleiding en onderhoudsboek. Verder zit er ook een rubberen bescherming van het laadruim in en krijgt de koper ook Final Edition-badges. De oplage voor Australië is beperkt tot 800 stuks, niet veel als je de grootte van het land bekijkt.

Met de Pajero verdwijnt een icoon uit het 4x4-landschap, al was dat de afgelopen jaren al helemaal op de schop gegaan en vervangen door de urban jungle voor SUV's en crossovers. Die laatsten zien we echter niet snel 40 jaar lang in de catalogus staan, net zomin als dat we ze de Dakar-rally zien winnen. De Pajero deed dat wel, met 12 overwinningen is het model zelfs recordhouder. 3,3 miljoen kopers vonden de weg naar Mitsubishi's grootste 4x4 in de afgelopen 40 jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws